Zuzana Jakubičková Krimi

4 mŕtvi v havarovanej škodovke: Vodič pil a v zákrute išiel 112 km/h!

Prípad tragickej dopravnej nehody pri Hlohovci, ktorej obeťou sa stali štyria mladí ľudia a ďalší dvaja utrpeli zranenia má vinníka. Jej príčinou bola opitosť 37-ročného vodiča a rýchlosť najmenej 112 kilometrov za hodinu, ktorou prechádzal zákrutu.

Ilustračný obrázok k článku 4 mŕtvi v havarovanej škodovke: Vodič pil a v zákrute išiel 112 km/h!
Foto: Zuzana Jakubičková

Nehoda sa stala 23. mája, krátko po pol šiestej večer. Pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Dolného Trhovišťa na Hlohovec, prešiel vodič do protismeru a zrazil sa s oproti idúcim nákladným autom na prepravu betónu. V aute sa v tom čase nachádzalo šesť osôb.

„Podľa znaleckého posudku mal 37 ročný vodič Škody Octavia v krvi 1,93 promile alkoholu. Príčinou dopravnej nehody bolo neprispôsobenie jazdy vodiča Škody, kedy pred dopravnou nehodou prechádzal autom pravotočivú zákrutu v rýchlosti najmenej 112 km/h, prešiel do protismeru a narazil do oproti idúceho nákladného auta. Vyšetrovateľ vo veci vedie trestné stíhanie pre usmrtenie“ povedal Michal Hanus, hovorca Krajského riadieteľstva policajného zboru v Trnave.

Pri dopravnej nehode vodič Škody utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 19 ročná spolujazdkyňa z Trnavy a 25 ročný muž z Hlohovca taktiež zraneniam na mieste podľahli. Ich ďalšiu, 12 ročnú spolujazdkyňu z Hlohovca sa záchranári snažili oživiť, avšak napokon aj tá zomrela. 14 ročné dievča z Hlohovca utrpelo ťažké zranenia a 18 ročný muž, taktiež z Hlohovca, sa zranil ľahko. Vodič vozidla MAN sa nezranil, alkohol u neho zistený nebol.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM