Jakub Forgács Rôzne

Adrenalínová atrakcia na kúpalisku: V Bystrici si užijeme najdlhší vodný vlek svojho druhu v SR

Tak toto tu ešte nebolo! Pod Urpínom pribudne nový vlek. Nebude však ťahať lyžiarov na svahu, ale wakeboardistov po hladine jazera na banskobystrickom plážovom kúpalisku. A nebude len taký obyčajný, ale rovno najdlhší svojho druhu na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalínová atrakcia na kúpalisku: V Bystrici si užijeme najdlhší vodný vlek svojho druhu v SR
Zdroj: TASR

„Tento vlek robím pre kamaráta z Banskej Bystrice. Staval som podobný aj v Liptovskom Mikuláši, tak ma oslovil, aby som taký spravil aj tu a staral sa oň,“ povedal prevádzkovateľ Wakeparku Banská Bystrica Ľubomír Zelenay, ktorý spomenul, že myšlienka, vytvoriť niečo také v Banskej Bystrici, sa zrodila ešte minulý rok na jeseň, ale také „nakopnutie“ prišlo iba tri týždne až mesiac dozadu.

„Financie idú hlavne do vleku, prekážok a infraštruktúry, ale je tam aj istá spolupráca so spoločnosťou Aqualand – Plážové kúpalisko Banská Bystrica, ktorá nám poskytla takmer celú infraštruktúru. Za posledné dva – tri týždne sme pripravili všetky veci, ktoré sú potrebné na montáž vleku a estónska firma je schopná ho dať dokopy za tri dni, keďže tam nie je nič napevno spojené so zemou. Oni donesú v podstate skladačku, a tá sa dá veľmi rýchlo zložiť na mieste,“ vysvetlil.

Ako sme sa dozvedeli, na svoje si tu prídu začiatočníci aj skúsení wakeboardisti. „Tento vlek je perfektný, lebo vyhovuje v podstate všetkým. Je najlepší na naučenie sa pre začínajúcich, lebo vieme regulovať rýchlosť každému podľa jeho schopností. Zajazdí si na ňom však aj profesionál,“ spomenul Zelenay.

Poznamenal, že Ide o dvojstĺpový vlek, ktorý ťahá elektromotor. „Dá sa povedať, že pôjde o najdlhší dvojstĺpový vlek na Slovensku, ktorý bude mať 200 metrov,“ povedal so slovami, že stĺpy budú vysoké takmer 10 metrov, takže si tu wakeboardisti poriadne vychutnajú aj „air“ triky.

Wakepark by mal byť podľa slov Zelenaya funkčný už 27. mája, hoci plážové kúpalisko otvorí svoje brány, tak ako každý rok, až 1. júna. „Vlek už bude v tomto čase určite fungovať, len neviem naisto potvrdiť, či dovtedy stihneme doriešiť aj všetky administratívne veci,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM