Krimi

Adventný kalendár najhľadanejších osôb Európy: Kto sa ukrýva pod okienkom Slovenska?

EUROPOL zverejnil v Európe najhľadanejšiu osobu zo Slovenska. V adventnom kalendári Europe's Most Wanted je možné otvoriť v poradí 19. okienko.

Ilustračný obrázok k článku Adventný kalendár najhľadanejších osôb Európy: Kto sa ukrýva pod okienkom Slovenska?
Zdroj: Euromostwanted.eu

Od začiatku decembra 23 krajín, Europol a ENFAST tím, spojili úsilie o zadržanie najhľadanejších osôb. Každý deň počas 23 dní bude zverejnená jedna hľadaná osoba. Každý deň je to osoba hľadaná iným členským štátom EÚ.

Toto je najkrajšie obdobie roku 2016 na uväznenie zločincov. Pred sviatočným obdobím je možné prispieť k tomu, aby boli európske ulice bezpečnejšie. Na zozname najhľadanejších osôb v Európe sa nachádza viac ako 50 hľadaných. Vrahovia, únoscovia, teroristi, drogoví díleri a podobne.

Všetci sú podozriví alebo odsúdení zo spáchania závažnej trestnej činnosti, ktorí nezvratne zmenili život svojim obetiam. Teraz sú na úteku pred zodpovednosťou a trestom, čo je pre obete, ich priateľov a príbuzných, ťažké.

Každý však môže pomôcť urobiť sviatočné obdobie bezpečnejším. Pomôcť vypátrať a zatknúť hľadaných predtým, ako začnú sviatky.

Odvtedy, ako bol začiatkom januára 2016 vytvorený zoznam najhľadanejších osôb, bolo zadržaných 19 zločincov. Oveľa viac sa ich skrýva po celej Európe. Orgány presadzovania práva úzko spolupracujú, aby ich zadržali. Pomôcť môžu všetci, pomoc verejnosti sa už v minulosti osvedčila.

Osem z 19 zadržaných boli priamo spojení s pozornosťou médií zameranou na najhľadanejšie osoby v Európe a s tipmi od verejnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM