Webnoviny - Svet

Aj zdravotne postihnutí môžu byť úspešní

WEBNOVINY.SK

Ivo TomanFoto: ACCESS Promotion and ProductionToman trpí Tourettovým syndrómom celý život. Nekontrolovateľné tiky, či už viditeľné, alebo počuteľné, ho oberali o sebavedomie a boli veľkou prekážkou v jeho živote. Navyše je dysgrafikom a dodnes často po sebe nevie prečítať, čo napísal. Toto všetko však prekonal tým, že zmenil zmýšľanie.

„Videl som ľudí, ktorí boli hlúpejší, ako tí neúspešní. Často som premýšľal, prečo tomu tak je. Aké je tajomstvo úspechu? Je na to nejaký vzorec? Začal som tušiť, že to moje postihnutie nie je tak dôležité, ako môj osobný postoj k nemu. Postoj k sebe samému. To je to, čo ma začalo stále viac zaujímať,“ prezradil Toman o ceste k životnej zmene.

„Viem, aké to je, byť dolu, ale aj hore. Keď ste dolu, ľudia vás nepočúvajú. Ak ste hore, za vaše názory vám dokonca platia,“ hodnotí s odstupom času Ivo Toman. Aj preto je dnes vyhľadávaným motivátorom, ktorého si objednávajú veľké firmy pre svojich zamestnancov. Jeho recept na úspech si už 21. mája v ŠH Na Pasienkoch budú môcť vypočuť všetci, ktorí chcú „sprimitívnieť k úspechu“.

Portál Webnoviny.sk informoval Jozef Mikláš z Access Promotion and Production.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM