Barbara Dallosová Rôzne

Akcia pre mladých, aká v Žiari ešte nebola: 9 úspešných ľudí rozpovie svoj príbeh!

Mladí s ambíciami. To je názov projektu, ktorý bude mať v našom meste premiéru. Konferencia pre mladých ukáže 9 rôznych životných príbehov. Medzi rečníkmi budú aj žiarske osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pre mladých, aká v Žiari ešte nebola: 9 úspešných ľudí rozpovie svoj príbeh!
Zdroj: TASR

Stretnutie mladých ľudí pri vystúpeniach rečníkov, ktorí sa za úspechom vybrali vlastnou cestou. Podujatie Mladí s ambíciami sa bude konať po prvý raz, je však inšpirované podobnými akciami pre mládež, ktoré si v posledných rokoch získavajú čoraz väčšiu popularitu. Konferencii pre mladých bude patriť tretia aprílová sobota (23.4.) v žiarskom MsKC.

Rečníci z rôznych oblastí

,,Rečníkov sme vyberali my, čiže organizačný tím. Niektorých z nich sme poznali osobne a vedeli sme, čo dosiahli, na iných sme zháňali kontakty alebo dostali tip. Medzi naše kritériá patrilo hlavne to, či sú dané osoby ambiciózne a čo všetko už v ich kariére dosiahli," vysvetľuje v mene organizačného tímu Alexandra Galetová.

Rečníkmi na konferencii budú Jaroslav Dodok, Matej Foltán, Radovan Černák, Petra Denková, Dušan Blaho, Branislav Vrban, Robert Krause, Michal Siklienka a Michaela Kúdeľová.

Ako vysvetlila Galetová, každý z rečníkov bude mať priestor na odprezentovanie jeho príbehu v časovom limite okolo 30 minút. Nebude chýbať priestor na otázky či čas vymedzený na osobný kontakt s rečníkom v prípade záujmu.

Žiarski zástupcovia

Medzi deviatimi menami, ktoré figurujú v zozname vystupujúcich, rezonujú i žiarske. Jedným zo žiarskych zástpucov je Matej Foltán, ktorý je zároveň najmladším rečníkom konferencie. Ďalšími žiarskymi rečníkmi sú tréner karate pôsobiaci vo finančnom sektore a majiteľ známeho podniku.

,,Matej Foltán je podpredsedom Rady mládeže Banskobystrického samosprávneho kraja (RMBBSK) a snaží sa presadzovať názory jeho rovesníkov na vyššej, čiže krajskej úrovni,„ priblížila Galetová a pokračovala: ,,Potom je to Radovan Černák, ktorý je trénerom karate a tiež sa venuje finančníctvu. Preto sme sa rozhodli, že jeho vstup bude zameraný na základy finančnej gramotnosti, aby si účastníci odniesli aj konkrétne poznatky z tejto oblasti. Dušan Blaho je zas veľmi charizmatický majiteľ žiarskej čajovne. On odprezentuje svoje skúsenosti s podnikaním a to, ako sa k tomu dostal.“

Foto: ilustračné

Mladí s ambíciami: Pozrite si mená a tváre rečníkov!
1
Galéria
Zdroj: MsKC Žiar nad Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM