Peter Klimant Rôzne

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Zlatomoravčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Obdobie dovoleniek, pohody pri vode, výletov, turistiky, festivalov a oddychu sa nám pomaly blíži. Spýtali sme sa preto známych Zlatomoravčanov, ako budú tráviť svoje prázdniny oni.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Zlatomoravčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta
Zdroj: TASR

Primátorka pôjde na huby

Primátorka Serafína Ostrihoňová pre náš portál prezradila, že dovolenkový čas trávi najradšej v našich horách alebo pri mori, keďže je aj veľkou fanúšičkou plávania. Tento rok však u nej vyhrávajú jednoznačne hory. „Toto leto plánujem dovolenkovať na Slovensku, rovnako ako minulý rok, a chcem sa venovať hubárčeniu. Pobyt v krásnej slovenskej prírode a zbieranie hríbov sú tým najlepším oddychom a odreagovaním od náročného pracovného kolotoča,“ prezrádza hlava nášho mesta.

Ako ďalej dodala, nasušené hríby neskôr rozdáva svojim blízkym, ktorých tak vraj vždy poteší. Z hubárčenia má preto dvojnásobnú radosť.

Boli sme aj zvedaví aj na jej dovolenku snov. Ako by mala vyzerať? „Dovolenkou snov je pre mňa čas, ktorý môžem stráviť v milovanej prírode s milovanou rodinou,“ znela odpoveď primátorky Zlatých Moraviec.

Viceprimátorka Balážová smeruje do Tatier

Svoje letné plány nám prezradila i viceprimátorka Zlatých Moraviec Marta Balážová. Povedala nám, že dovolenku nezvykne plánovať dopredu, zatiaľ preto nevie presný termín tej tohtoročnej. Vie však, že to budú určite Tatry. „Keďže uprednostňujem hory a nie vodu, pár dní určite strávime s rodinou v Tatrách. Rada by som navštívila Belianske Tatry – obec Ždiar, ktorá bude východiskovým bodom pre naše turistické aktivity. Odtiaľ možno "odskočíme " do Zakopaného prípadne do Krakowa,“ prezrádza Balážová.

Okrem Tatier má toto leto na pláne i Prahu. „Mojej dcére som sľúbila pár dní Prahe, takže sa budem snažiť tento sľub dodržať,“ vysvetľuje Balážová, ktorá dodala, že v oboch prípadoch nejde o dlhodobé dovolenky, ale len o predĺžené víkendy.

A aká je jej dovolenka snov? „Pod týmito pojmami si každý z nás predstaví niečo iné. Niekto nádhernú pláž, niekto hory… Ja však nemám nijaké vysnívané miesto pre dovolenku. Vysnívaná dovolenka je pre mňa každá dovolenka s blízkymi, pohoda, oddych, vypnutý počítač a telefón. To všetko bez ohľadu na destináciu,“ povedala na záver viceprimátorka Balážová.

Aké sú plány rodinky Holubových?

Riaditeľka Mestského strediska kultúry a športu Simona Holubová dáva pri dovolenke prednosť vode. Letnú pohodu však začne podobne ako viceprimátorka Balážová – v Tatrách. „Tento rok rodinnú dovolenku začíname v Tatrách, trošku túry a trošku wellness. Ku koncu prázdnin ideme ešte k moru,“ povedala Holubová, ktorej dovolenka snov je podľa nej skoro každá dovolenka, keď sú spokojné jej deti, a ona nemusí variť a prať.

Jej manžel, mestský poslanec Zlatých Moraviec Marek Holub, doplnil, že ich rodinný výlet v Tatrách bude prebiehať v Novom Smokovci a potrvá jeden týždeň. Taktiež nám konkretizoval, kam presne k moru toto leto smerujú.

„Mladší syn má radšej more a slnko. Chceme mu vyjsť v ústrety a zarezervovali sme hotel v Turecku. Ja som nenáročný na výber dovolenky. Vyhľadávam miesta s pestrou podmorskou faunou a flórou. Milujem šnorchlovanie a potápanie,“ prezrádza mestský poslanec Marek Holub, ktorého vysnívanou dovolenkovou destináciou je Karibik.

Náčelník polície sa ešte nerozhodol

Náčelník zlatomoraveckej mestskej polície Marián Takáč sa nevedel s istotou vyjadriť, či toto leto niekam pôjde. „V lete zatiaľ neplánujem žiadnu dovolenku. Dávam ale prednosť vode pred horami,“ povedal šéf našich policajtov, ktorý vraj žiadnu vysnívanú dovolenku nemá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM