Tlačové správy

Ako mesto Senec ušetrilo takmer 100 tisíc € ročne?

Dnes máme obrovské množstvo spôsobov, ako šetriť energiu, prírodu či svoje zdravie. Prečo nešetriť svoje zdravie, energiu a aj prírodu jediným spôsobom?

Ilustračný obrázok k článku Ako mesto Senec ušetrilo takmer 100 tisíc € ročne?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

K slovu sa hlási LED osvetlenie, ktoré vedie k vysokým úsporám a má rýchlu návratnosť. Chcete dôkaz namiesto sľubov? Pozrime sa na také mesto Senec, ktoré sa rozhodlo pre úsporné verejné LED osvetlenie. Aké úspory mu to prinieslo?

LED osvetlenie v Senci

V Senci vymenili takmer 1800 vodíkových výbojok verejného osvetlenia za nové LED svietidlá. Akú úsporu to predstavuje? Ročné sa spotrebuje o 63 % energie menej, čo je úžasné. A ako vyzerajú absolútne čísla? 63% úspora predstavuje takmer 100 tisíc € ročne, vďaka čomu je návratnosť celej investície 8 rokov. A aby sme neboli iba materialisti, vyčíslime si aj úsporu pre prírodu – vďaka verejnému LED osvetleniu vyprodukoval Senec o 252 tísíc kg CO2 emisií menej, chcete ďalšie absolútne čísla? Tento objem emisií by muselo absorbovať až 12 600 dospelých stromov. Čo poviete, oplatí sa LED osvetlenie?

Šetrí aj zdravie ľudí

Okrem nákladov a prírody šetrí aj ľudské zdravie. Obľúbené priemyselné LED osvetlenie či kancelárske prináša okrem zníženej spotreby energií, aj lepšie pracovné podmienky pre zamestnancov. Čím to je? Je to vďaka jeho svietivosti a intenzite žiarenia, ktoré sú ideálne pre pracovné podmienky. Takže nielen, že šetrí zdravie zamestnancov, ale spôsobuje aj ich zvýšenú produktivitu práce.

Aj do bytov a domov?

Samozrejme, hodí sa aj do obývaných priestorov. Porovnajme si úsporu – vďaka LED žiarovkám môžete ušetriť oproti klasickým až 80 % nákladov na energiu. A čo úsporné žiarovky? Náklady s LED osvetlením sú nižšie až o 40 % ako s úspornými žiarovkami. Nenechajte sa odradiť vyššími počiatočnými nákladmi, pokojne si zoberte pôžičku, vďaka úsporám ju splácať bude pre vás hračka.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM