Barbara Dallosová Rôzne Rôzne

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Žiari, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

Aj mestá menia svoju podobu a dôkazom toho, že Žiar nad Hronom nie je výnimkou, je týchto päť jeho zákutí. Pozrite si fotky a skúste sa rozpamätať, čo na nich bolo ešte pred pár rokmi. Na niektorých vôbec nič :)

Ilustračný obrázok k článku Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Žiari, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Nákupák pri hlavnom ťahu (foto č. 1, 2)

Dlho očakávané nákupné centrum na Ul. Dr. Janského prvý raz otvorilo svoje brány 13. novembra v roku 2014. Dnes je komplex s niekoľkými prevádzkami pri hlavnom ťahu mesta už samozrejmosťou. Cez miesto, kde je teraz parkovisko nákupného centra, ešte pred dvomi rokmi viedol chodníček. Tým si Žiarčania krátili cestu medzi križovatkou a budovou prvej základnej školy.

Pozrite si FOTO z dňa otvorenia komplexu, kedy bolo parkovisko beznádejne plné a pred pokladňami sa vinuli dlhé rady.

Vynovená hala (foto č. 3, 4)

Budova športovej haly pri Parku Štefana Moysesa a futbalovom štadióne síce stojí už dávno, pohľad na ňu sa ale zmenil poriadne. Rekonštrukcia schátranej športovej haly na moderný stánok prebiehala niekoľko mesiacov a slávnostne ju otvorili v septembri minulého roka. Po hale má v najbližšom období prísť na rad i futbalový štadión.

Hala nadobudla novú podobu nielen zvonka, ale i zvnútra. Prezrite si naše zábery z jej útrob.

Prvá oddychová zóna (foto č. 5, 6)

Prvá a zatiaľ jediná dokončená oddychová zóna v Žiari nad Hronom pribudla na sídlisku Hviezdoška. V rozľahlom medziblokovom priestore vzniklo basketbalové ihrisko, bežecká dráha, detská zóna s atrakciami, nové lavičky i zeleň. Hviezdošku otvárali v októbri 2014, odvtedy už ale samospráva začala so stavbou ďalšej zóny na Etape a v poradí tretiu avizovala priamo na Námestí Matice slovenskej.

Zrekonštruované centrum (foto č. 7, 8)

Dnes stojí na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom zrekonštruovaný hotel, moderné brodisko s tryskami, zóna pre rodiny s deťmi a multifunkčný objekt s rôznymi prevádzkami. Revitalizácia centra bola dokončená na jar v roku 2011. Naopak, z panorámy centra po úpravách zmizla nefunkčná fontána a súsošie spred budovy pošty.

Zaspomínajte si na nie tak dávnu, no už na prvý pohľad veľmi odlišnú podobu nášho námestia: Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na žiarske námestie pred rekonštrukciou­? FOTO

Sídlisko Sever (foto č. 9, 10)

Dve novostavby so 48 bytmi vyrástli v severnej časti mesta nad Etapou smerom na obec Lutila. Mesto sa tak rozrástlo o novú ulicu, ktorá dostala meno po maliarovi Júliusovi Považanovi. Aj napriek tomu sa medzi Žiarčanmi nová štvrť najčastejšie skloňuje jednoducho ako ,,Sever". O tom, kto zo žiadateľov byt dostane, rozhodlo verejné žrebovanie v októbri 2014. Dnes je už nová časť mesta obývaná.

Môže vás zaujímať:

Žiarsky podchod idú vymaľovať na bielo, potom to príde: Vyblázni sa na ňom mladý umelec Paťo

Dominantu žiarskeho námestia zrejme čakajú zmeny: Mesto chystá nový koncept bieleho domu

5 miest v Žiari, ktoré ešte pred pár rokmi vyzerali celkom inak
10
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM