Monika Földešiová Rôzne

Ako si vybrať zimný kabát či kožuch?

Dlhý, krátky, supermoderný alebo skôr klasický? Aj vy rozmýšľate pred nástupom ozajstnej krutej zimy, aký strih kabáta alebo kožucha je pre vás najlepší? Máme pre vás niekoľko praktických rád.

Predovšetkým si pri jeho výber pamätajte, že by mal pasovať k vašej stavbe tela.

Podľa výšky Ak ste nízka – vyhnite sa dlhým kabátom, ktoré opticky skracujú postavu. V takom prípade bude lepšie vybrať si ?-ťový model. Zabudnite tiež na krátke, hrubé a prešívané vetrovky, ktoré postavu len zbytočne rozširujú.

Ak ste vysoká – smelo môžete nosiť strihy, ktoré vám dodajú na objeme. So strihom môžete kľudne experimentovať, na dlhé a vypasované kabáty ale radšej ihneď zabudnite.

Podľa typu postavy Zaokrúhlené tvary – vyberajte si výrazné strihy, zapínanie na stred a vertikálne modely. Priečne vzory rozširujú. Vhodný strih by bol kabát, ktorý nosíme naľahko – dodáva plynulosť postave. Pre dámy so širokými bokmi je vhodný strih v štýle empire (ako v období romantizmu), s pozdvihnutým pásom. Dokonale zakryje chybičky postavy.

Široké ramená – pončo alebo pelerína prehodená cez ramená zaokrúhli ich tvar. Pri tomto type postavy sa treba vyhnúť vypchávkam na ramenách a zvýrazňovaniu pásu, ktoré je síce ženské, ale obracia pozornosť na široké ramená.

Štvorcové ramená, bez pásu – vyskúšajte si plášť s okrúhlym golierom, s opaskom, ktorý sa dolu rozširuje. Opasok pridáva takejto postave na ženskosti.

Útla postava – každý strih je dobrý, dokonca aj prešívané „vetrovko-plášte". Podľa farby

Snívate o bielom kožuchu, ale máte bledú pokožku? Stop! Vyberajte si farbu zimného kabáta podľa svojho druhu krásy.

Teplé odtiene – pristanú blondínkam s jasnými očami a s prirodzenou farbou pokožky. Ideálne farby pre ne sú tmavý bronz, odtiene sivej, marhuľová a zelená. Brunetkám zas k tvári pristane bronzová, béžová, pomarančová alebo hrdzavá farba.

Chladné odtiene – ak ste brunetka s jasnými očami a s porcelánovou pokožkou, vyberajte si chladné odtiene sivej, bordovej a ružovej. Tmavšiu prirodzenú farbu pokožky pekne zvýrazňujú živé odtiene fialovej, fuksie, modrej a tiež bielej.

K čomu nosiť kabát? Dlhý a elegantný kabát – pristane k nohaviciam, sukniam, kostýmom, džínsam, dajú sa pod ním skryť aj spoločenské šaty. Pri zladení s mokasínami alebo balerínami dodajú dámam s vysokým vzrastom ľahkosť.

Krátky kabátik – čižmy, športové mestské topánky, ku krátkemu kabátiku prakticky pasuje všetko. Kabát tohto typu dobre vyzerá najmä pri štíhlych nohách, spolu so sukňou alebo džínsami typu slim, teda cigaretového typu.

Kabát ? – vyhnite sa šatám a sukniam, ktoré by spod neho vytŕčali. Takýto pohľad zbytočne predlžuje a zaťažuje vašu postavu. Lepšie budú tiež pasovať látkové nohavice, než riflovina.

Viac zaujímavých rád zo všetkých oblastí nájdete na www.akourobit.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM