Prokop Slováček Zo Slovenska Zo Slovenska

AKO STE HLASOVALI: Bez Európskej únie by aj Slovensku bolo lepšie

Čierny deň pre Európu, studená sprcha pre Európsku úniu, alebo víťazstvo Británie. Oslavné i skeptické názory na výsledky hlasovania Britov sa na nás valia zo všetkých strán. A čo Slováci? Dokázali by prežiť bez EÚ?

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Bez Európskej únie by aj Slovensku bolo lepšie
Zdroj: TASR

Čitatelia portálu Dnes24.sk i ostatných regionálnych portálov majú podobný názor ako Briti. Až 64.6 percenta by bolo za vystúpenie Slovenska z Európskej únie, bez ktorej by sa nám vraj mohlo dariť lepšie. Zotrvanie v spoločenstve európskych krajín a ich vzájomnú pomoc a kooperáciu by uprednostnilo 35.4 percenta.

Aj názory slovenských politických špičiek sa rôznia. V jednom sa však zrejme zhodnú všetci. Na to, aké následky bude mať odchod Británie z EÚ si ešte budeme musieť chvíľku počkať. Je to predsa len prvý raz, čo sa niečo podobné stalo.

PREČÍTAJTE SI AJ: Konšpiračné teórie i vyhrotené emócie. Ako vidia Slováci v Británii rozvod s EÚ?

Iný prieskum, iné výsledky

Názory našich čitateľov sú iné, ako tých, ktorých oslovila deň pred samotným hlasovaním agentúra Focus. V jej prieskume sa až 62,1 percenta respondentov vyslovila za zotrvanie, 22,6 percenta bolo za vystúpenie.

Až 43,5 percenta si myslí, že EÚ je dobrý projekt. Podľa necelých 38 percent EÚ síce funguje zle, ale vystúpenie z nej by bolo pre Slovensko veľmi nákladné. Necelá pätina (18,3 percenta) účastníkov prieskumu si ako hlavný dôvod vybrala, že EÚ síce nemá perspektívu, ale dnes by bolo veľmi riskantné z nej vystúpiť.

PREČÍTAJTE SI AJ: Spustí sa vlna exitov? Politici gratulujú Britom, hlasovať chcú ďalšie európske mocnosti

Slexit
9
Galéria
Zdroj: internet
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM