Prokop Slováček Šport

AKO STE HLASOVALI: Hokejisti medzi elitu patria, ale treba urobiť veľké zmeny

Doznievajúce emócie z neúspechu Slovenska na hokejovom svetovom šampionáte v Rusku sa odzrkadlili aj na hlasovaní čitateľov portálu Dnes24.sk. Tvrdia, že náš hokej potrebuje veľké zmeny, aby sa nemusel obávať že vypadne z elitnej kategórie.

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Hokejisti medzi elitu patria, ale treba urobiť veľké zmeny
Zdroj: TASR

Je to iba pár dní, čo sa Slovensko rozlúčilo s hokejovým šampionátom v Rusku. Naši hokejisti po tretí raz v rade nepostúpili na svetovom šampionáte do štvrťfinále. Fanúšikovia sú frustrovaní. Zdá sa, že časy, keď sa našim darilo rovnať sa so svetovou špičkou sú nenávratne preč.

PREČÍTAJTE SI AJ: MS v hokeji s Dnes24.sk: Poznáme mená ďalších 3 výhercov denných cien. Ste medzi nimi aj vy?

Straší nás vypadnutie do Béčka?

Nepostupové 5. miesto v B-skupine ruských MS, tri výhry v siedmich zápasoch, výprasky od Nemecka, Kanady i Fínska. Aktuálne máme bližšie k celkom, ktoré sa zvyknú v elitnej kategórii zachraňovať. Fakt, že sa náš nároďák posunul nebezpečne blízko vypadnutia z A-kategórie mnohých priaznivcov straší.

PREČÍTAJTE SI AJ: Hokejový šampionát sa pre Slovákov skončil fiaskom. Prečo sa niekdajší majster sveta kvalitatívne prepadol?

Ako ste hlasovali?

Ako vidia súčasný stav fanúšikovia, ktorí hlasovali v našej ankete. Hrozí slovenským hokejistom zostup z elitnej kategórie? Až 44,9 percent hlasujúcich si myslí, že nie, aj keď určite treba urobiť správne kroky, aby náš hokej kvalitou napredoval. Ďalších 43,1 percenta fanúšikov možnosť vypadnutia pripúšťa, ak sa kvalita reprezentačného družstva nepohne smerom hore.

Sú mužstvá, ktoré sú ešte o level nižšie

PREČÍTAJTE SI: Keď víťazstvo neteší. Hokejisti zdolali USA, na MS ale končia sklamaní

Určite nie, je to nezmysel, veď Maďari, Kazachstan a Rakúsko sú ešte o level nižšie ako náš hokej. Za túto možnosť zahlasovalo 8,5 percent. Áno, ale ešte to nie je také horúce, ako sa hovorí, myslí si 2,6 percenta ľudí. Necelé percento si myslí, že je to tak 50 na 50.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM