Tlačové správy

Ako vám pomôžu ready made spoločnosti ušetriť čas

„Čas sú peniaze,“ to pozná každý, ale nie každý sa tým aj riadi. A hlavne nie podnikatelia. Len si zoberte, že proces zakladania spoločnosti môže trvať až dva týždne.

Ilustračný obrázok k článku Ako vám pomôžu ready made spoločnosti ušetriť čas
Zdroj: TASR

Teda 14 dní plných behania po úradoch, vyplňovania formulárov a doťahovania sa s úradníkmi. Nehovoriac o tom, že sa to nedá urobiť všetko online ako v Estónsku, hoci Slovensko do informatizácie verejnej správy investovalo miliardu eur. Takže hneď na začiatku obetujete dva týždne byrokracii, existuje však spôsob, ktorý oceníte viac ako skladníci, keď dostanú nové vysokozdivžné vozíky a urýchlia tak prácu. Spôsob, ktorým ušetríte čas.

Založenie nechajte na iných

Ak si dokážete predstaviť, že tieto dva týždne využijete lepšie a efektívnejšie, čo sa vám v začiatkoch podnikania rozhodne hodí, môžete to nechať na iných. Pýtate sa, komu by sa už len chcelo stráviť dva týždne plné byrokracie za vás? Externej firme, ktorá sa špecializuje na zakladanie spoločností na kľúč. Napríklad Company Consulting pre vás založí firmu vrátate všetkých poplatkov za 244 eur. Nevýhodou je, že aj v tomto prípade čakáte 14 dní. Ak sa tomu chcete vyhnúť, skúste predaj spoločností.

Rýchlejšou možnosťou sú ready made spoločnosti

Veľkou výhody kúpy už existujúcej spoločnosti je, že môžete začať podnikať už do 24 hodín. Na výber máte z troch možností – kúpite si neaktívnu spoločnosť s obchodnou históriou, ready made spoločnosť a najdrahším variantom sú aktívne spoločnosti generujúce tržby či dokonca zisk. Ak chcete začínať s čistým štítom, sú pre vás najlepšie ready made spoločnosti. Teda firmy, ktoré boli založené za účelom ďalšieho predaja, takže nemajú žiadnu obchodnú históriu, záväzky a ani pohľadávky. Nevýhodou je, že nemáte všetky predmety podľa svojich predstáv a aj meno spoločnosti si môžete upraviť až po čase. Ak však chcete podnikať čo najskôr, toto je ideálne riešenie. Zistite o tejto možnosti viac na Companyconsul­ting.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM