Tlačové správy

Ako vyzerá štýlová kúpeľňa v roku 2015?

Väčšina z nás bola vychovávaná tak, že kúpeľňa je hlavne funkčná miestnosť a na dizajn si potrpieť veľmi nemusíte. Tento pozostatok socialistického ducha tu stále niekde medzi nami poletuje.

Ilustračný obrázok k článku Ako vyzerá štýlová kúpeľňa v roku 2015?
Zdroj: TASR

Je najvyšší čas, aby sme ho odohnali raz a navždy. Tu je zázračná zaklínadlo, ktoré tohto ducha odoženie, vo forme návodu, ako by mala vyzerať krásna moderná a hlavne funkčná kúpeľňa.

Aké farby zvoliť?

Kúpeľňový obklad by mal byť v neutrálnych farbách, prípadne čierny. Nebojte sa kombinácie čiernej a bielej alebo bielej a sivej. Áno, na prvý pohľad to vyzerá neosobne, no keď k tomu pridáte drevo, nadobudne to úplne iný rozmer. Drevo pridá k týmto farbám teplo, rozžiari ich a z nudných farieb sa zrazu skvelí spoločníci dreveného obkladu. Dôležité je, aby bolo v kúpeľni dosť svetla, ktoré tieto farby rozžiari ešte viac a vdýchne jej industry štýl.

Kameň, drevo, kov

Na podlahu do kúpeľne je ideálny prírodný kameň alebo pohľadový betón. Nemusíte sa báť, že to bude pôsobiť priveľmi chladne, doplníte to drevenými doplnkami – drevené rohože, drevený nábytok. Dôležité je, aby bolo dreva dosť, aby rozžiarilo kúpeľňu. Okrem toho sú dôležité aj akcenty z kovu. Najlepšie sú teplé farby – mosadz, meď či bronz. Farby, ktoré dokážu vdýchnuť obyčajnému drevenému nábytku iskru, ktorú ste nikde predtým nevideli. Môžete si vybrať aj vodovodnú batériu v takejto farbe. Toto všetko vám vytvorí krásny industriálny vzhľad kúpeľne.

Hranaté tvary

Minimalistický vzhľad kúpeľne ešte viac podporia hranaté tvary. Aj preto je lepšie, keď dáte prednosť priestrannému hranatému sprchovému kútu pred vaňou. Najlepšie je, keď na stene so sprchovým kútom, použijete príjemný drevený obklad. Má to aj praktické využitie – je príjemnejšie dotknúť sa holým telom teplého dreva, ako studených kachličiek. A nech je hranatý aj nábytok, umývadlo, vodovodné batérie, sprchová hadica. Hranaté tvary sú maximálne funkčné, podporujú minimalistický vzhľad a pôsobia elegantne. Takto by mala vyzerať moderná kúpeľňa v roku 2015.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM