Krimi

Ako z akčného filmu. Násilník zo Slovenska skončil v rukách českých lovcov lebiek

Chytili ho za bieleho dňa na chodbe obchodného domu v Plzni. Slovák odsúdený za ťažké ublíženie na zdraví si vďaka spolupráci českých a slovenských policajtov odpyká svoj trest.

Ilustračný obrázok k článku Ako z akčného filmu. Násilník zo Slovenska skončil v rukách českých lovcov lebiek
Zdroj: TASR

Myslel si, že unikne spravodlivosti. Tridsaťsedemročný muž so slovenským pasom, ktorého poslali naše súdy do väzenia za ťažké ublíženie na zdraví a výtržníctvo, sa zdržiaval v Česku. Dočasné útočisko hľadal v Plzni, ktorá sa mu napokon stala osudnou. Informácie o jeho dolapení priniesol český portál idnes.cz.

Slováka chytili českí elitní policajti zo špeciálneho tímu známeho ako lovci lebiek. Muža zadržali začiatkom mája na chodbe obchodného domu v Plzni. Podľa idnes.cz sa tak stalo za bieleho dňa a policajný zásah vyvolal veľkú pozornosť domácich.

Pomohla aj slovenská jednotka FAST

Svedkovia policajnej akcie vraj počuli iba jediné slovo: „Teraz“. Po zákonných výzvach a inštrukciách mužov zákona skončil Slovák s putami na rukách a špeciálnymi okuliarmi na očiach, aby nič nevidel, opisuje idnes.cz. Vzápätí si členovia elitného komanda nasadili kukly a identifikačné pás­ky.

Zatiaľ čo polícia mierila na zadržaného našinca zbrane, ten sa vraj snažil niečo povedať. Následne ho odviedli do auta stojaceho pred obchodným centrom.

Česká policajná hovorkyňa Markéta Janovská pre idnes.cz uviedla, že zásah bol výsledkom spolupráce českej polície so slovenskou jednotkou FAST, čo je európska sieť združujúca pátračov z viacerých štátov Európskej únie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM