Tomáš Stupavský Rôzne

Aktivisti žiadajú primátora o obnovu pravého brehu Dunaja, kde kedysi bolo legendárne Lido

Jedna časť brehu skultúrnená, druhá zanedbaná. Dunajské nábrežie oproti Eurovei je už dlhé roky nevyužívané a chátrajúce. Aktivisti sa preto obrátili s výzvou na vedenia mesta, aby zrevitalizovalo petržalskú stranu nábrežia, ktorá bola v minulosti známa aj ako kúpalisko Lido.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti žiadajú primátora o obnovu pravého brehu Dunaja, kde kedysi bolo legendárne Lido
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 8. októbra aktivisti a členovia občianskeho združenia Bratislavské rožky odovzdali magistrátu výzvu za revitalizáciu pravého nábrežia Dunaja.

Pod výzvu sa podpísalo 800 Bratislavčanov medzi ktorými sú aj významné osobnosti, ktorým záleží na tom, aby sa nábrežie oproti Eurovei medzi riekou a cyklistickou hrádzou spolu s dostavbou Starého mosta opäť zazelenalo a následne sa stalo miesto na relax a zábavu.

Aktivisti veria, že primátor Ivo Nesrovnal im vyjde v ústrety, pretože idea kompaktného mesta spojeného s riekou je primátorovi blízka a netajil sa ňou ani vo svojom volebnom programe v rámci 111 krokov ako vrátiť Bratislavu Bratislavčanom,

Športovo-rekreačná lokalita bývalého Lida je na zozname petržalských pamätihodností, ktorý vyhotovila renomovaná historička Viera Obuchová.

„Kultiváciou a úpravou tohto územia by primátor vrátil Bratislavčanom aj kus ich minulosti v podobe nového nábrežia. Namiesto skládky odpadu žiadajú Bratislavčania funkčný verejný priestor,“ uvádzajú aktivisti.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Takto sa kedysi Bratislavčania kúpali vo vodách Dunaja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM