Regióny

FOTO: Požiar zachvátil telocvičňu v Nitre, plamene stúpali do výšky 10 metrov

Budovu telocvične v Nitre zachvátil obrovský požiar. Na mieste zasahovali hasiči. Plamene bolo vidieť z takmer celého mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Požiar zachvátil telocvičňu v Nitre, plamene stúpali do výšky 10 metrov
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

V Nitre horela stará budova telocvične, ktorá sa nachádza medzi budovou SOŠ potravinárska a SPŠ stavebná, na rohu Bottovej a Hlbokej. Informáciu nám potvrdil Michal Varga, hovorca HaZZ v Nitre. Podľa slov hovorcu Michala Vargu, boli hasiči k požiaru budovy telocvične privolaní krátko po 16-tej hodine.

„Na mieste zasahujú hasiči zo Zlatých Moraviec, Nitry, Šale, Vrábeľ, Selenca a dobrovoľní hasiči z Ivanky pri Nitre. Celkovo je na mieste momentálne 9 kusov techniky,“ uviedol v čase zásahu Michal Varga.

Požiar bolo vidno už z diaľky. „Plamene šľahali do výšky 10 metrov. Následkom požiaru sa prepadla strešná konštrukcia budovy,“ povedal hovorca Michal Varga.

V okolí požiaru sa nachádzajú aj ďalšie objekty, ktoré ohrozovali plamene. Tie museli hasiči ochladzovať. „Hasiči zabraňujú šíreniu požiaru aj do okolitých objektov,“ dodal Michal Varga, hovorca HaZZ v Nitre.

Približne o 17:30, teda hodinu a pol od príchodu hasičov na miesto požiaru, nás informoval Michal Varga, že strecha spolu s jednou stenou budovy sa zrútila. Nevylúčil, že následkom požiaru sa zrúti aj ďalšia stena. „Budova bola od roku 2008 nepoužívaná a bola určená na demoláciu,“ informoval nás Michal Varga, hovorca HaZZ v Nitre.

Požiar zachvátil telocvičňu v Nitre, plamene stúpajú do výšky 10 metrov
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM