Peter Simon Regióny

Aktuálne z lyžiarskych svahov v okolí Rožňavy: Kam sa oplatí vyraziť a kde majú deti vlek zadarmo?

Sneh a mínusové teploty prajú najmä lyžiarskym strediskám. Lyžiarska sezóna už naplno odštartovala aj v menších strediskách pri Rožňave. Milovníci tohto zimného športu si tak prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne z lyžiarskych svahov v okolí Rožňavy: Kam sa oplatí vyraziť a kde majú deti vlek zadarmo?
Zdroj: Dnes24.sk

Na oficiálne otvorenie sezóny sa pripravuje aj jediné lyžiarske stredisko v Slovenskom raji. Ski Gugel Mlynky otvorí v piatok 9. januára prvú zjazdovku, ďalšie dve chcú spustiť na budúci týždeň. „Toho prírodného snehu je veľmi málo, takže musíme zasnežovať technicky, ale na budúci týždeň by už malo byť v prevádzke celé stredisko. Momentálne sme spustili zadarmo detský vlek,“ priblížila situáciu v stredisku Silvia Denešová.

Bližšie ku Rožňave sa nachádza lyžiarske stredisko Július pri obci Vyšná Slaná. Podľa slov majiteľa strediska spustili prevádzku detského vleku 27. decembra. Ten má dĺžku 200 metrov a veľký spustili o týždeň neskôr, jeho dĺžka predstavuje 900 metrov. „Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré a priemerne máme 40 centimetrov umelého snehu na svahu,“ povedal majiteľ strediska Vojtech Eltschläger . Ako dodal o zasnežovanie sa stará päť snežných diel. Stredisko Július ponuka návštevníkom aj večerné lyžovanie, ktoré sa koná každý týždeň v stredu a v piatok. „Minulý rok bol oproti tomuto slabší a momentálne chodí lyžovať oveľa viac ľudí v porovnaní s tým minulým,“ dodal majiteľ strediska Vojtech Eltschläger.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM