Ľubomír Hudačko Rôzne

Alojz Hlina zavítal do mesta a hneď na seba strhol pozornosť: Do Prešova s obrneným transportérom!

Poslanec NR SR Alojz Hlina je známy svojskými akciami. Najnovšie tomu tiež nebolo inak, predstavil sa totiž v Prešove a rozhodne tu pozornosť miestnych upútal. Pozrite si vo fotogalérii a videu, čo do centra mesta priviezol.

Ilustračný obrázok k článku Alojz Hlina zavítal do mesta a hneď na seba strhol pozornosť: Do Prešova s obrneným transportérom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Už je to 47 rokov, čo aj do Prešova vpadli vojská Varšavskej zmluvy. Pri tejto príležitosti sa rozhodol Alojz Hlina svojským spôsobom tento fakt pripomenúť v metropole Šariša. Doviezol sem totiž obrnený transportér a ten rozhodne pútal pozornosť okoloidúcich.

„Chcem si len pripomenúť rok 1968 ako príbeh zrady. To je všetko. Neriešim Ameriku, NATO, Putina, Porošenka, Sandokana či iné konvoje,“ konštatoval Hlina.

V noci z 20. na 21. augusta 1968 vpadli na územie ČSSR vojská Varšavskej zmluvy. Do tejto akcie s krycím názvom Operácia Dunaj sa zapojilo päť socialistických štátov, a to Sovietsky zväz, Maďarsko, Poľsko, Bulharsko a Nemecká demokratická republika, ktorá sa však nakoniec invázie nezúčastnila.

Jej hlavným cieľom bolo potlačiť snahu o reformu socializmu v ČSSR. Poslanec si udalosť pripomenul jemu známym svojským spôsobom a pozornosť Prešovčanov rozhodne upútal. Pozrite si zábery z Prešova v našej fotogalérii i vo videu.

Čítajte tiež:

Zábery, z ktorých ešte aj dnes behá mráz po chrbte: August 1968 v Prešove zachytený na unikátnych fotkách!

Kuriózna situácia na Solivare: Traktor išiel po ceste, no zrazu nastalo niečo nečakané

Prešovský poslanec sa podelil o zážitok z prechádzky: Narazil na niečo, čo ani nemalo uzrieť svetlo sveta

Zdroj: Prešov24/tasr

Poslanec Hlina v Prešove: Zaujal svojsky, doviezol sem obrnený transportér!
1
Galéria
Poslanec Hlina v Prešove: Zaujal svojsky, doviezol sem obrnený transportér!
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM