Martin Károly Kultúra

Aprílové počasie úradovalo aj na kremnickom námestí: Veľkonočné vajce opäť na snehu:) FOTO

Kto by to bol pre týždňom povedal, že tradičné Veľkonočné vajce, ako rozlúčka so zimou, sa na kremnickom námestí odohrá na snehu! A tak masky, tematicky zamerané na stav slovenského zdravotníctva, oprášili lyže, sane, či člny. O zábavu nebola núdza, pozrite FOTO:)

Ilustračný obrázok k článku Aprílové počasie úradovalo aj na kremnickom námestí: Veľkonočné vajce opäť na snehu:) FOTO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočné vajce si tento rok vzalo na mušku úplatkárske škandály v slovenskom zdravotníctve a jeho aktuálnym mottom je okrídlený výrok: ,,Keď niekto nemá, tak má smolu!"

Dejiskom karnevalu bolo po druhýkrát Štefánikovo námestie v Kremnici. „Minulý rok sa nám nový priestor konania Veľkonočného vajca osvedčil. V minulosti boli návštevníci Skalky limitovaní dopravnými spojmi, niekedy mali diváci problém dostať sa hore alebo dole. Štefánikovo námestie je z tohto pohľadu bezproblémové,“ vysvetlila pred časom pre Žiar24 Hana Zlatošová, vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu mestského úradu v Kremnici.

54. ročník, ako obvykle okoreňoval špecifickým humorom aj Peter Lysek. Nechýbali fóry o sklenenom oku, v tombole bola dokonca cena aj o večerné čítanie knihy 50 odtieňov sivej s riaditeľom knižnice, či ozdravný víkendový pobyt v psychiatrickej nemocnici v Kremnici :)

Pozrite si fotogalériu.

Nik však zrejme nepočítal s tým, že historické mesto v údajnom strede Európy doslova zasype sneh začiatkom apríla. Tak sa teda Veľkonočné vajce uskutočnilo prvýkrát na námestí aj so snehom.

V roku 1962 sa na Skalke pri Kremnici konali neoficiálne preteky pre členov športovej školy dorastu. Jeho zakladateľom bol tajomník lyžiarskeho oddielu Michal Žiarny, ktorý pravdepodobne ani netušil, že odštartuje tradíciu, ktorá sa rozrastie do masového podujatia plného humoru a zábavy, hoci až štvrtý ročník zahájil tradíciu karnevalových masiek. Viac o histórii podujatia TU.

Veľkonočné vajce na kremnickom námestí: Pozrite FOTO z vydareného ročníka!
36
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM