Martin Sýkora Rôzne Zo Slovenska

Atrakcia je späť: Pod Lomnickým štítom chystajú 9. ročník podujatia Snežné psy

Na svahu Čučoriedky v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici sa počas nadchádzajúceho víkendu (10.-11.2.) uskutoční deviaty ročník podujatia Snežné psy.

Ilustračný obrázok k článku Atrakcia je späť: Pod Lomnickým štítom chystajú 9. ročník podujatia Snežné psy
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníkov čaká bohatý program, okrem iného sa môžu tešiť na 50 severských psov s mašérmi, informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

„Rodiny s deťmi si môžu vyskúšať jazdu v psom záprahu alebo vidieť ukážky zásahov so záchrannými lavínovými psami, ktoré pripravuje Horská záchranná služba,“ uviedla.

Program, ktorým bude sprevádzať moderátor Andrej Bičan, začne na medzistanici Štart v sobotu o 10:00 hod. K dispozícii bude aj areál na sánkovanie, predstavia sa skupiny Funny Fellows a Outbreak, turisti tiež budú môcť obdivovať živú sochu nórskeho polárnika Amudsena. „Deti, ako správni objavitelia, sa môžu zúčastniť expedičných výprav do ďalekých zákutí ľadovej krajiny. Na 12 stanovištiach pod názvom Od póla k pólu sa vyberú preskúmať králičí labyrint, ocitnú sa na rybačke ľadového medveďa, precvičia si polárny zrak orla, vytvoria huskyho záprah a budú hľadať cestu do líščieho brlohu. Priblížia sa aj ku skúške mašéra a naučia sa zapínať psov do postroja. Účastníci expedície si vyberú aj dary prírody, budú spolu pozorovať tučniakov, naučia sa viazať polárne uzly, chodiť po stopách obyvateľov polárnej oblasti a nakoniec dobyjú severný pól,“ upozornila Fabianová.

Na eskimácky víkend pod Lomnickým štítom sa môžu návštevníci vyviesť kabínkovou lanovkou alebo využiť značený turistický chodník. Každé dieťa, ktoré si so sebou prinesie plyšového psíka, získa darček. Na výletníkov pod Lomnickým štítom okrem toho čakajú sochy zo snehu, ktoré si aj tento rok našli svoj domov na Skalnatom plese.

Do Tatranskej Lomnice prišlo cez víkend množstvo ľudí. Deti najviac zaujali živé
32
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM