Regióny

Atraktívne plány Gelnice: Revitalizácia hradného kopca, osvetlenie mosta a tým to nekončí

V Gelnici majú atraktívne plány. Mesto chce investovať do rozvoja cestovného ruchu. Pozrite si zaujímavé podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne plány Gelnice: Revitalizácia hradného kopca, osvetlenie mosta a tým to nekončí
Zdroj: TASR

Regiónu Gelnice by podľa tamojšieho primátora Dušana Tomaška pomohol skôr ako väčší investor rozvoj cestovného ruchu. Povedal to počas toho, čo v pondelok tento okres navštívil prezident SR Andrej Kiska.

Zaujímavé plány

„Tým pádom by sa mohla znížiť nezamestnanosť a zvýšiť kúpyschopnosť obyvateľstva. Ak poskytneme ľuďom rôzne produkty cestovného ruchu, tak by tu neprišli len na jeden deň, ale možno aj na celý týždeň," povedal Tomaško.

Radnica podľa jeho ďalších slov má naplánovanú revitalizáciu hradného kopca s pozostatkami hradu z 13. storočia. „Ďalej chceme osvetliť kamenný most, zrekonštruovať Banícke múzeum a vybudovať banský náučný chodník od kamenného mosta k Baníckemu múzeu," doplnil primátor.

Potenciál na lyžovanie

Chcú tiež využiť potenciál na lyžovanie, kde podľa slov hlavy mesta majú dohodnuté rokovanie s investorom. Podľa Tomaška by malo byť stredisko na Kojšovskej holi podobné lyžiarskemu stredisku Jasná v Nízkych Tatrách. Dodal, že zamestnalo by sa tam 120 až 140 ľudí a investícia z vlastných zdrojov by predstavovala 12 miliónov eur. „Mala by tam byť jedna zjazdovka do Gelnice, ďalšia do Kojšova a ďalšia do Zlatej Idky," povedal Tomaško.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM