Zo Slovenska

B. Kollár odmieta, že by sa amorálne správal k závislej, hovorí o diskreditácii

Obvinenia z amorálneho správania k drogovo závislej 15-ročnej klientke resocializačného zariadenia Čistý deň sú diskreditačná kampaň proti Borisovi Kollárovi.

Ilustračný obrázok k článku B. Kollár odmieta, že by sa amorálne správal k závislej, hovorí o diskreditácii
Zdroj: TASR

Hovorí to sám Kollár, ktorý za touto hrou vidí poslanca Smeru-SD a premiérovho poradcu Erika Tomáša, premiéra Roberta Fica aj kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera. Smeru-SD podľa Kollára prekáža kritika a snaží sa prekryť vlastné kauzy.

Ako dôkaz ukázal fotografiu, ktorá vznikla podľa jeho slov dnes v bratislavskom hoteli Crown Plaza, kde išiel Kollárov kamarát na kávu. „Aby ste vedeli, kto je strojca tejto dymovej clony, na dnešnej fotografii je pani Tománková spred tlačovky, ktorú mala o desiatej. O 9.15 h konzultovala túto diskreditačnú kampaň voči mne s Marošom Kočnerom a Petrom Tóthom. Toto je presne hra Roberta Fica, Erika Tomáša, Maroša Kočnera a Petra Tótha cez pani Tománkovú (spoluzakladateľka Čistého dňa, pozn. TASR),“ vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Kollár, ktorý na náhody neverí.

Mám rád ženy

Opozičný poslanec obvinenia odmieta, na tom, že sa mu páčia ženy a koketuje s nimi, nevidí nič zlé. „Ja mám ženy rád. Píšem si s tisíc ľuďmi, väčšinou sú to ženy, priznávam. A sa ma pýtajú na politiku, píšeme si o politike, keď koketujú, tak s nimi koketujem. Ja sa tým netajím. Presne z takejto komunikácie mám päť detí. A táto slečna so mnou koketovala, tak som s ňou koketoval, ja v tom nevidím žiadny trestný čin,“ povedal Kollár.

Spomínané dievča podľa vlastných slov nekontaktoval prvý, vždy ho kontaktovala ona sama. Ako prvý sa jej, ako tvrdí, ozval len vtedy, keď na sociálnej sieti videl pátranie.

Pýtal sa jej, či je v poriadku, na čo mu ona odpísala, že áno. Tvrdí, že sa s dievčaťom nikdy nestretol, nevedel, koľko má rokov, ani že je klientka resocializačného zariadenia.

Dodal, že ak Zuzana Tománková Miková myslela pri obvineniach na neho a jeho komunikáciu s dievčaťom, potom o tejto komunikácii klamala. Komunikáciu poskytol médiám. „Nemám čo skrývať,“ zdôraznil s tým, že na prípravu diskreditačnej kampane ho upozorňovali už pred tromi týždňami.

Svedok či obvinený?

Kollár tiež uviedol, že dievča na neho vyvíjalo nátlak, aby vystupoval v prospech Čistého dňa, ktorý čelil kauze sexuálneho zneužívania svojich klientov a z porušovania práv detí.

„Chcela, aby som vystúpil v prospech Čistého dňa, hoci tam boli podozrenia zo sexuálneho zneužívania. To som odmietol, čo ju nahnevalo,“ opísal.

Prípad podľa Tománkovej Mikovej vyšetruje polícia. Kollára ešte nevypočúvali. „Kontaktovala ma polícia tesne pred hodinou, že chcú po tlačovke pani Tománkovej urobiť so mnou výpoveď. Ako so svedkom, a čo iné?“ doplnil s tým, že nič viac od neho polícia nechcela. Zároveň uviedol, že polícii poskytne, čo od neho bude žiadať.

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelilo podozreniam zo sexuálneho zneužívania klientok centra a zo zlyhávania v ochrane práv detí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM