Webnoviny - Svet

Banková asociácia nakoniec prijala za svojho člena aj mBank

WEBNOVINY.SK

Foto: mbank.skBRATISLAVA 5. mája (WEBNOVINY) – Slovenská banková asociácia prijala za svojho člena aj mBank. „Členská základňa sa rozrástla na 30 finančných subjektov a zastupuje 100 % slovenského bankového sektora,“ povedal výkonný riaditeľ asociácie Ladislav Unčovský. Avšak v minulosti túto pobočku zahraničnej banky prijať nechcela. Jej prvý pokus o vstup v roku 2008 asociácia zamietla, pričom oficiálnym dôvodom bol konfrontačný tón komunikačnej kampane mBank pri vstupe na slovenský trh.

Nad podaním druhej žiadosti neuvažovala mBank ani na konci roka 2009 a vtedy uviedla, že jej postačujú informácie aj vďaka členstvu Commerzbank v bankovej asociácii. Ako pre agentúru SITA doplnil hovorca mBank Matej Kubinec, opätovnú žiadosť o členstvo podali v januári tohto roka. Hovorkyňa bankovej asociácie Monika Kuhajdová doplnila, že sa situácia od roku 2008 posunula. Dlhodobým cieľom asociácie je podľa nej posilňovať svoju pozíciu ako zástupcu bankového sektora na Slovensku. Preto rozhodnutie prijať mBank za člena členovia prijali jednohlasne.

Pobočka zahraničnej banky mBank v SR začala na Slovensku svoju oficiálnu činnosť 25. novembra 2007. Je retailovou divíziou elektronického bankovníctva poľskej BRE Bank SA. Tá sa špecializuje na poskytovanie bankových služieb pre veľké podnikateľské subjekty, medzinárodné korporácie, ako aj na segment malých a stredných podnikov. BRE Bank SA je členom nemeckej Commerzbank, v poľskej BRE Bank vlastní viac ako 70-percentný podiel.

Slovenská banková asociácia je organizáciou, ktorá zastupuje záujmy bánk pôsobiacich v SR. Asociácia okrem iného zabezpečuje aj činnosť Stáleho rozhodcovského súdu, nezávislého a nestranného orgánu zriadeného na rozhodovanie sporov vzniknutých z obchodnoprávnych a občianskoprávnych vzťahov a činnosť bankového ombudsmana.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM