Jakub Forgács Rôzne

Banskobystrická plavecká 24-hodinovka s rekordnou účasťou: Prilákala aj ľudí z USA či Anglicka a najlepší čas?

Bystričania ukázali, že milujú vodu a nielen oni. 19. ročník obľúbenej Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky na krytej plavárni ich do bazéna prilákal tisíce.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrická plavecká 24-hodinovka s rekordnou účasťou: Prilákala aj ľudí z USA či Anglicka a najlepší čas?
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu na poludnie sa skončil 19. ročník Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky, kedy si ľudia mohli prísť zaplávať na Krytú plaváreň Štiavničky zadarmo a absolvovať aj stovku pre zdravie. Pre jej účastníkov bolo pripravené aj malé občerstvenie a diplom,

Služby krytej plavárne využilo počas podujatia rekordných 2 810 návštevníkov a sto metrov pre zdravie odplávalo 1 590 z nich. Najrýchlejší dosiahnutý čas mal Ľuboš Križko (36) s časom 00:54:04, najmladším účastníkom bol Timon Stano (3) s časom 5:07 a najstarším Jozef Pántlik (89) s časom 5:08. Primátor mesta Ján Nosko odplával sto metrov za 1:59.

„Ani tento rok nechýbali zahraniční návštevníci z USA, Rakúska, Anglicka i Českej republiky. Sto metrov pre zdravie prišli odplávať aj deti z detských domovov a krízových centier,“ uviedla Danka Cibuľková z Oddelenia športu MsÚ v Banskej Bystrici so slovami, že Banskobystričania a všetci návštevníci mesta potvrdili, že Banská Bystrica je tým správnym kandidátom na titul Európske mesto športu 2017.

V roku 2014, počas 18. ročníka tradičného športového podujatia, využilo služby plavárne na Štiavničkách 2725 návštevníkov. Svojich zdravotných sto metrov odplávalo 1511 malých i veľkých plavcov. Stopky organizátorov zaznamenali najrýchlejší dosiahnutý čas 1:02:30, najstarší účastník mal 88 rokov (3:20:00), najmladšej trojročnej účastníčke namerali čas 6:46:10. Primátor mesta Ján Nosko zaplával úvodných sto metrov pre zdravie s časom 1:57.

Čítajte tiež:

Významný míľnik bystrických plavcov z UMB: Oslávili výročie, teraz sa pod Urpínom chystá kvalifikácia na olympiádu

Foto: Mesto Banská Bystrica

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM