Jakub Forgács Hokej

Barani sa so starým rokom rozlúčili v Skalici: Na ľade súpera si schuti zastrieľali, nadelili mu sedem gólov!

Posledný zápas roka 2015 pre banskobystrických hokejistov. Dočkali sa ho na zimnom štadióne v Skalici, kde barani nastúpili proti priebežne predposlednému tímu Tipsport ligu. A veru, darilo sa im výborne!

Ilustračný obrázok k článku Barani sa so starým rokom rozlúčili v Skalici: Na ľade súpera si schuti zastrieľali, nadelili mu sedem gólov!
Zdroj: TASR

V úvode zápasu mali domáci miernu prevahu. Prispeli k tomu aj Bystričania, ktorí zle zohrali presilovú hru. Následne dobre zakombinoval tretí útok Skalice a Lantoš otvoril skóre – 1:0. Z vedenia sa však Záhoráci dlho netešili. V 12. minúte vyrovnal Matoušek a už o 18 sekúnd neskôr hostia viedli, keď sa presnou delovkou od modrej prezentoval Sandgren. Domáci stratili na dôraze, robili chyby v obrane i v útoku. Jednu z nich potrestal Čížek a v závere úvodného dejstva zvýšil už na 4:1 Kytnár.

Bystričania pokračovali v aktívnej útočnej hre aj v druhej časti stretnutia. Skaličania sa snažili o rýchle brejky, čo sa v 27. minúte podarilo Barákovi, ale jeho blafák Bacashihua zlikvidoval. Tlaku čelil aj nový muž v bránke Skalice, iba 19-ročný Košút a mal sa čo obracať. Po prvý raz kapituloval v 31. minúte, keď v presilovej hre využil peknú Handzušovu prihrávku Majdan.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Hostia kontrolovali hru a čakali na chybu súpera. Tá prišla pri presilovej hre, keď Majdanovu prihrávku Handzuš pretavil na šiesty gól HC'05. Na 7:1 zvýšil Hvila a domáci vyzerali na uterák. V závere sa Skalici predsa len podarilo skorigovať nepriaznivý výsledok, keď v 57. minúte skóroval Mickevics a upravil na konečných 2:7.

Hlasy po zápase

Roman Šimíček, tréner Skalice: „Pre nás vstup do zápasu bol celkom v pohode. Mali sme tlak, dostávali sme sa do šancí, dobre sme korčuľovali. Potom sme však úplne nepochopiteľne prestali hrať a dostali sme hlúpe góly po našich individuálnych chybách. Hráči neboli ochotní blokovať strely a takto sa bojovať nedá. S takýmto prístupom sa nedá vyhrať žiadny zápas. Dnes môžeme byť radi, že sme neprehrali vyšším rozdielom.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „My sme mali slabý vstup do zápasu, myslím, že prvých desať minút boli hráči ešte v autobuse. Potom sme sa zobudili, dali sme i góly, čo nás ukľudnilo a dá sa povedať, že až do konca sme mali hru v našich rukách. Ďakujem chlapcom za predvedený výkon. Hrali sme obetavo až do konca.“

HK 36 Skalica – HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:7 (1:4, 0:1, 1:2)

  • Góly: 9. Lantoš (Zálešák, Studenič), 57. Mickevics (Školiak) – 12. Matoušek (Kytnár, Jaborník), 12. Sandgren (Bast), 17. Čížek (Matoušek, Kytnár), 18. Kytnár (Matoušek, Lamper), 31. Majdan (Handzuš, Sandgren), 46. Handzuš (Majdan, Hvila), 53. Hvila
  • Rozhodovali: Orolin – Gajan, Smrek
  • Vylúčení: 6:4
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 0:0
  • 917 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM