Webnoviny - Svet

Bartečko zostal na štadióne, mal by byť v poriadku

WEBNOVINY.SK

Zranený Ľuboš Bartečko Foto: SITAVANCOUVER 24. februára (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko pre nepríjemné zranenie nedohral utorňajší zápas o postup do štvrťfinále olympijského turnaja vo Vancouveri proti Nórsku. Tridsaťtriročný krídelník musel v 7. min tohto duelu opustiť ľadovú plochu na nosidlách po tom, ako ho tvrdo trafil do hlavy útočník Ole Kristian Tollefsen. Bartečko zostal po tomto hrubom faule niekoľko minút ležať na ľade v kaluži krvi, ktorá mu išla z tržnej rany v zadnej časti lebky.

„Ľuboš je momentálne stále na štadióne v opatere lekárov, ktorí sa o neho starajú, nešiel do nemocnice. Nemalo by ísť o zranenie vážnejšieho charakteru, bude v poriadku,“ informoval agentúru SITA hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a druhý tlačový atašé slovenskej misie vo Vancouveri Peter Dobiaš.

Po faule na Bartečka dostal Tollefsen trest na päť minút plus do konca stretnutia za úder do oblasti hlavy a krku. Pre hráča švédskeho klubu Färjestad Bartečka bol duel s Nórskom 99. reprezentač­nom drese.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM