Webnoviny - Svet

Basketbalisti Nitry môžu v sobotu získať extraligový titul

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITANITRA 6. mája (WEBNOVINY) – V sobotu môžu basketbalisti BK SPU Nitra získať titul slovenského extraligového šampióna. Od vytúženého primátu ich delí už len jedno víťazstvo vo finálovej sérii play-off proti Leviciam.

Nitrania vedú v sérii hranej na tri víťazstvá 2:1 na zápasy, ale na palubovke BK Astrum to nebudú mať jednoduché. Vo finále zatiaľ platí môj dom – môj hrad a toto porekadlo chcú potvrdiť Levičania aj v sobotňajšom štvrtom stretnutí.

„V stredu sme prehrali len tesne o dva body po dvojnásobnom predĺžení. Sme pripravení triumfovať na domácej palubovke a vrátiť sériu do Nitry. Verím, že finále bude mať pre nás šťastný koniec,“ naznačil ambície Levíc pre agentúru SITA ich generálny manažér Ľuboš Pohánka.

Zverenci trénera Ľubomíra Urbana vyhrali základnú časť a v prípadnom rozhodujúcom piatom dueli (streda 11. mája) budú mať výhodu domáceho prostredia. „My urobíme všetko pre to, aby sme finále ukončili čo najskôr. To znamená, že chceme zvíťaziť už v sobotu v Leviciach,“ uviedol pre agentúru SITA generálny manažér Nitranov Juraj Polák a doplnil: „Očakávam, že to bude tuhý boj, v ktorom rozhodnú detaily. Finálová séria je zatiaľ veľmi vyrovnaná. Máme však k dispozícii všetkých hráčov a nič nám teda nebráni v tom, aby sme sa z titulu tešili už v sobotu.“

Kompletný káder má k dispozícii aj kouč BK Astrum Levice František Rón. „Všetci chalani sú zdravotne v poriadku a tešia sa na ďalší duel pred vypredanou domácou halou. Potrebujeme pomoc našich fanúšikov viac ako inokedy a verím, že diváci nás pretlačia až do rozhodujúceho piateho stretnutia,“ dodal Ľuboš Pohánka, ktorý ešte v minulej sezóne hrával práve za Nitru. Levice, ktorým patrila po základnej časti 3. priečka, sa do finále dostali prvýkrát v histórii. V ich prospech hovorí fakt, že na lavičke sedí skúsený český kouč František Rón, ktorý v minulej sezóne priviedol k titulu Pezinok, keď vo finálovej sérii uspel práve proti Nitre. Mužstvo spod Zobora získalo extraligový primát pred dvoma rokmi.

Zostávajúci program finále play-off mužskej basketbalovej extraligy (hrá sa na tri víťazstvá):

sobota 7. mája: štvrtý zápas: BK Astrum Levice – BK SPU Nitra streda 11. mája: prípadný piaty zápas: BK SPU Nitra – BK Astrum Levice

Prehľad doterajších majstrov Slovenska v basketbale mužov:

1993 BK Davay Pezinok 1994 BC Prievidza 1995 BC Prievidza 1996 Inter Bratislava 1997 Slovakofarma Pezinok 1998 Slovakofarma Pezinok 1999 Slovakofarma Pezinok 2000 Slovakofarma Pezinok 2001 Slovakofarma Pezinok 2002 Slovakofarma Pezinok 2003 Chemosvit Svit 2004 E.S.O. Lučenec 2005 K Cero SPU Nitra 2006 E.S.O. Lučenec 2007 Slávia TU Košice 2008 Skanska Pezinok 2009 BK AX SPU Nitra 2010 AB Cosmetics Pezinok.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM