Krimi

Bezdomovec vo Vrakuni takmer zhorel zaživa. Zachránili ho policajti

Vďaka rýchlemu a pohotovému zásahu sa policajtom podarilo zachrániť život muža bez domova a vytiahnuť ho z horiaceho príbytku.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec vo Vrakuni takmer zhorel zaživa. Zachránili ho policajti
Zdroj: TASR

Hliadka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bola v pondelok (dňa 29. 1. 2018) v čase o 23:00 hod. vyslaná k jednému z obytných domov na Dvojkrížnej ulici v mestskej časti Bratislava-Vrakuňa, kde malo dôjsť k bližšie neurčenému požiaru. V krátkom čase sa bezodkladne dostavila na miesto a hodnovernosť tohto oznámenia potvrdila.

„Po príchode na parkovisko spozorovali policajti dym vychádzajúci spoza budovy dvojpodlažného parkoviska Ten vychádzal z provizórneho príbytku pre bezdomovcov, ktorý bol v plameňoch a odkiaľ započuli krik o pomoc,“ uviedol krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Na mieste požiaru spozorovala policajná hliadka na zemi plaziaceho sa muža, ktorý bol v bezprostrednej blízkosti plameňov. Príslušníci Policajného zboru si zvrškami uniformy prekryli dýchacie ústroje a odtiahli muža od plameňov do bezpečia a položili ho na bok, nakoľko mal zjavne viditeľné rozsiahle popáleniny celej zadnej časti tela a poskytli mu potrebnú prvotnú pomoc.

Skončil v nemocnici

Na miesto boli privolaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí požiar príbytku uhasili. Nakoľko 60-ročný muž utrpel požiarom vážne poranenia v oblasti chrbta, rúk a nôh, bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

„Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiaru, ktorý uviedol ako pravdepodobnú príčinu požiaru neodbornú manipuláciu s ohňom,“ dodal na záver Szeiff.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM