Alexandra Húsková Kultúra

Bibliotéka otvorí svoje brány už tento týždeň. Na čo sa môžete tešiť?

Bibliotéka láka milovníkov kníh už viac ako dvadsať rokov. Počas tohto roku je ponuka aktivít bohatá, na Slovensko zavítajú švédski autori známych krimi románov, svoje knihy predstavia aj slovenskí autori Jozef Karika, Juraj Červenák, či Kristína Farkašová s knihou "Som mama".

Ilustračný obrázok k článku Bibliotéka otvorí svoje brány už tento týždeň. Na čo sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Exkluzívnymi hosťami tohtoročnej Bibliotéky budú Cilla a Rolf Börjlindovci, švédska autorská dvojica, ktorú určite poznajú najmä milovníci severskej krimi. Na veľtrhu predstavia svoju knižnú novinku Temný úsvit.

Zo slovenských autorov sa návštevníci budú môcť stretnúť Michala Havrana, ktorý predstaví knihu Eseje, Jozefa Kariku s novinkou Čierna hra. Hra mafie, Kristínu Farkašovú (Som mama), Jozefa Banáša (Dementi. Správa o stave republiky), Magdu Vášáryovú s knižnou novinkou Terapia kultúrou, Juraja Červenáka s jeho najnovšou detektívkou z prostredia Bratislavy Ohnivé znamenie a mnohých ďalších.

Najväčší knižný sviatok na Slovensku – Bibliotéka v bratislavskej Inchebe, sa uskutoční od 5. do 8. novembra.

K jeseni patrí nielen Bibliotéka, ale aj Džezáky, ako im ľudia familiárne hovoria. A práve to je názov knihy Mariana Jaslovského a Petra Lipu, ktorá patrí k novinkám knižného veľtrhu.

Kompletný program nájdete TU.

Bude sa nielen čítať, ale aj variť

Okrem diskusií s autormi sa bude na jednotlivých pódiách čítať aj variť podľa kuchárskych kníh – na pódiu Čítame s chuťou sa predvedie napríklad mladá a talentovaná Lucia Súkeníková, ktorá miluje tradičnú slovenskú kuchyňu, ale pritom má dušu experimentátora.

Bibliotéka preto myslí aj na detských čitateľov, ktorí si tu nájdu prezentácie najnovších detských knižiek. Okrem iného napríklad pokračovanie knihy, ktorá vznikla na základe večerníčkov – Mimi a Líza 2.

V rozprávkovej dielni Mama, tata, čítajte s nami! sa deti budú hrať, tvoriť a rozprávkovať. Ďalšie pódium venované deťom s názvom Deti sú naše knihy pripravuje okrem iného prezentáciu a krst knižky Madam ježibaba si chce pozrieť svet autorky Zuzany Csontosovej.

Zmena otváracích hodín

Bibliotéku si tento rok budete môcť vychutnať ešte dlhšie. Pre všetkých, ktorí sú cez deň zaneprázdnení, sú predĺžené otváracie hodiny veľtrhu.

Každý deň si tak knižný sviatok môžete vychutnať až do 20:00, v nedeľu 8.11. budú brány Bibliotéky otvorené do 18:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM