Jakub Forgács Kultúra

Blíži sa víkend, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi: Podujatia, na ktoré odporúčame si v Bystrici vyraziť

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Banskej Bystrici akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa víkend, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi: Podujatia, na ktoré odporúčame si v Bystrici vyraziť
Zdroj: TASR

POP BB 2015

20. novembra 2015 o 14:30 hod., Radnica – Cikkerova sieň, Nám. SNP 1

Finále jubilejného 10. ročníka súťaže v speve populárnej piesne detí a mládeže. Súťažná prehliadka, je určená najmä pre nižšie vekové skupiny (základné a stredné školy). Hosťami podujatia sú víťazi POP BB 2014 – Aneta Pitoňáková a Monika Piliarová a známy slovenský spevák, víťaz súťaže Superstar – Peter Cmorík.

GAJDOŠSKÁ TRADÍCIA A VÝROBA GÁJD NA SLOVENSKU

20. novembra 2015 o 17:00 hod., Regionálne centrum remesiel ÚĽUV

Ak vám nie sú cudzie tradície? V piatok môžete po škole či práci navštíviť prednášku zameranú na gajdošskú tradíciu, históriu výroby a využívania gájd v ľudovom prostredí na Slovensku. S témou nás oboznámi Juraj Dufek.

MARTIN GEIŠBERG, DANO ŠPINER

20. novembra 2015 o 19:00 hod., Klub HaD

Ak máte radi kvalitnú hudbu, zbystrite pozornosť, máme pre vás tip. V piatkový večer si budete môcť v Banskej Bystrici vychutnať koncert dvoch skvelých muzinkantov Martina Geišberga a Dana Špinera.

GRABSTEIN – THE FIRST SLOVAK RAMMSTEIN TRIBUTE BAND

20. novembra 2015 o 20:00 hod., Klub 77

Šesťčlenný band z Banskej Bystrice úspešne vystupuje so svojou show od roku 2009. Každým rokom posúva vlastné hranice o ďalší, vyšší stupienok. V piatok si skupinu Grabstein budete môcť vychutnať v banskobystrickom Klube 77.

MINISTRY OF HOUSE

20. novembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Ministry of House sa s DJom Daveom, DJom Musteem a DJom Izzym v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

20 YEARS OF ABSTRACT

20. a 21. novembra 2015 o 19:00 hod., Tartaros Rock Club

Slovenská prog/instrumental metalová legenda Abstract sa dožíva významného jubilea na svojej hudobnej ceste – 20 rokov existencie. Túto udalosť oslávi v rodnej Banskej Bystrici a to na dvojdňovej koncertnej akcii.

NOC DIVADIEL 2015

21. novembra, banskobystrické divadlá

Nezapadli ste? To je motto šiesteho ročníka projektu Noc divadiel, ktorý spojí v sobotu divadlá na Slovensku a po celej Európe. Nebudú medzi nimi chýbať ani tie banskobystrické.

DANCE PARTY

21. novembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Dance Party budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Drožďo aj DJ Izzy.

53. GRAND PRIX SNP

20. – 22. novembra 2015, Zimný štadión Banská Bystrica

Medzinárodné preteky žiakov a juniorov v krasokorčuľovaní. Na zimnom štadióne v Banskej Bystrici bude pokračovať dvojdňová súťaž v krasokorčuľovaní jednotlivcov v kategóriách mladší žiaci a juniori do 18 rokov. Ide o celoslovenské preteky s názvom Veľká cena SNP.

ACROYOGA

22. novembra 2015 o 18:00 hod., Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Chcete lietať ako elf alebo pevne koreniť ako strom? Ak máte radi výzvy, príďte si zacvičiť a rozvinúť schopnosti svojho tela vďaky prvkom jogy a akrobacie, ale tiež zrelaxovať a uvoľniť telo terapeutickými cvikmi. Tréning spolupráce, dôvery a komunikácie, ktorá je základom bezpečnosti pri takýchto cvikoch. Bude vhodné, priniesť si oblečenie s veľkým rozsahom (legíny alebo tepláky) karimatku a dobrú náladu.

Čítajte tiež:

Bystričania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM