Eliška Šándorová Zo Slovenska

Boj poisťovní (3.): Union sa zameriava na prevenciu a ponúka i pôrodné asistentky

Ak uvažujete nad zmenou zdravotnej poisťovne, môžete tak urobiť do konca septembra. Čo ponúka štátna a dve súkromné? Lákadlom Unionu je pomoc mamičkám.

Ilustračný obrázok k článku Boj poisťovní (3.): Union sa zameriava na prevenciu a ponúka i pôrodné asistentky
Zdroj: TASR

Tri zdravotné poisťovne sa v týchto dňoch „pretekajú“ v tom, aby si aj v budúcom roku udržali svojich poistencov. Dôvodom je termín 30. september. Dovtedy si môže každý zmeniť poisťovňu, ak s ňou nie je spokojný. Každý rok tak robia desaťtisíce Slovákov. Šancu budete mať až o rok.

Čítajte aj: Boj poisťovní (1.): Všeobecná zdravotná poisťovňa láka na prevenciu aj dovolenkou

Najviac ľudí sa rozhodlo pre štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu – má 3,3 milióna poistencov. Druhou najväčšou je komerčná Dôvera s počtom 1,42 milióna ľudí. Union má necelých pol milióna poistencov. Čo oproti prvým dvom ponúka?

Pôrodné asistentky

Union má pre svojich poistencov, tak ako ostatné poisťovne, niekoľko výhodných ponúk, ktorými si ich chce udržať. Podľa odozvy z prieskumov si poistenci najviac cenia týchto päť služieb:

Požičiavanie mamičkám monitor dychu a pohybu Nanny pre dieťa vo veku 0 až 6 mesiacov úplne bezplatne. Mamička tak má istotu, že ju prístroj upozorní na problémy bábätka s dýchaním.

"Ako jediná zdravotná poisťovňa ponúkame mamičkám pomoc licencovanej pôrodnej asistentky,“ vyjadrila sa pre Dnes24.sk Elena Májeková, riaditeľka sekcie nákupu zdravotnej starostlivosti poisťovne Union.

Union sa zameriava aj na prevenciu proti rakovine. Nad rámec zákona uhrádza napríklad test okultného krvácania od 40 rokov, cytologické vyšetrenie steru z krčka maternice od 18 rokov, prispieva na očkovanie proti infekcii HPV, ktorá spôsobuje rakovinu krčka maternice.

Potravinová intolerancia i cestovné

Ďalšími produktmi, o ktoré je vysoký záujem, sú potravinová intolerancia a zľavy na cestovnom poistení. "Ako jediná zdravotná poisťovňa pomáhame poistencom zistiť, či ich zdravotné problémy súvisia s intoleranciou konkrétnych potravín. Poskytujeme príspevok 70 eur na test potravinovej intolerancie. Ak zhrnieme všetky benefity, celkovo môže rodina čerpať v Union zdravotnej poisťovni výhody v hodnote 1 073 eur,“ dopĺňa Májeková.

Union rozširuje poskytovanie príspevku na pečatenie zubov detí až do 12 rokov a takisto aj príspevok na okuliarový rám. Poisťovňa udáva, že má dlhodobo najkratšie čakacie lehoty zo všetkých poisťovní.

Čítajte aj: Boj poisťovní (2.): Dôvera ponúka bezpečné lieky, lekára na telefón i výhody bežcom

Pripravujeme dohody s vybranými súkromnými klinikami, v ktorých poistenci budú môcť absolvovať operácie s kratšou čakacou dobou bez poplatku za samotnú operáciu – budú hradiť iba poplatok za nadštandardnú izbu.

Ak máte záujem, aby vám poistný vzťah v Union zdravotnej poisťovni vznikol od 1.januára 2017, prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne podať najneskôr do 30. septembra 2016.

Ilustračné foto, TASR

Zdravotníctvo
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM