Rastislav Búgel Krimi Rôzne

Boj proti spoločnosti Uber na Slovensku: Polícia odmietla trestné oznámenie

Taxikárom sa nepozdáva pôsobenie spoločnosti Uber na Slovensku. Proti jej aktivitám bojujú protestnými zhromaždeniami a niektorí to skúšajú aj trestnými oznámeniami.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti spoločnosti Uber na Slovensku: Polícia odmietla trestné oznámenie
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia odmietla oznámenie proti spoločnosti Uber Slovakia, s.r.o. Rozhodnutie je právoplatné. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

Podnet na Generálnu prokuratúru (GP) SR podal majiteľ taxislužby Peter Fitoš. Generálna prokuratúra ho odstúpila na Krajskú prokuratúru (KP) Bratislava, ktorá ho postúpila jednak hlavnému mestu Bratislava ako dopravnému správnemu orgánu príslušnému na prejednávanie správnych deliktov v taxislužbe a jednak prostredníctvom okresnej prokuratúry aj na Obvodné oddelenie PZ Staré Mesto.

„Poverený príslušník citovanej policajnej súčasti posudzujúc podozrenie z prečinu neoprávneného podnikania vec trestného oznámenia uznesením zo dňa 20.04.2016 od­mietol. Uvedené rozhodnutie policajta nadobudlo právoplatnosť 20.05.2016,“ povedal Šúrek .

Médiá tento mesiac priniesli informáciu, že alternatívna taxislužba Uber končí v Brne. Rozhodol tak tamojší súd, ktorý vyhovel žalobe spoločnosti Lido Taxi a mesta Brna a prevádzku služby v meste zakázal. Nespokojní taxikári chystajú v stredu (26.4.) protestnú jazdu proti nelegálnym vodičom v Bratislave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM