Anton Hrachovský Hokej

Matej Kristín: Taký hokejový ošiaľ ako v Zámkoch nie je nikde na Slovensku!

Do kádra Nových Zámkov pribudol pred aktuálnou sezónou, keď vymenil dres francúzskeho Lyonu práve za ten zeleno-biely. Odchovanec dubnického hokeja hral v minulosti aj za Zvolen, Trenčín, Senicu či za juniorov z HK Orange 20. V sezóne 2007/2008 sa predstavil i vo farbách Slovenska na MS do 18 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Matej Kristín: Taký hokejový ošiaľ ako v Zámkoch nie je nikde na Slovensku!
Foto: Anton Hrachovský

Do zápasu 9. kola baráže o postup do Tipsport ligy nastupoval Matej Kristín (na snímke) ako brankárska dvojka. Situácia si však vyžiadala jeho nasadenie do hry a tak v 2. tretine, za stavu 2:2, vystriedal v bráne domácich Jána Chovana. Kristín si v ďalšom priebehu zápasu pripísal 18 úspešných zákrokov a za chrbát pustil iba dva puky.

Hráči HC Nové Zámky zvíťazili nad ŠHK 37 Piešťany 8:4, pripísali si ďalšie tri body do tabuľky play-out a poistili si tak prvé miesto na ceste za hokejovou elitou.

„Nie je to ľahké, keď idete do brány až po prvej tretine, s tým, že polhodinu stojíte na striedačke studený. Snažil som sa však dobre rozcvičiť a v podstate to bolo, akoby sme začínali od začiatku, keďže skóre bolo vyrovnané. Horšie bolo, že na mňa dlho nešla strela, prvá prišla až počas súperovej presilovky. Na druhú stranu musím povedať, že chalani boli od druhej tretiny lepší a vzadu mi dosť pomáhali. Škoda toho gólu v poslednej minúte druhej tretiny. Ale asi to tak malo byť,“ zhodnotil svoj výkon proti Piešťanom gólman Kristín.

Počas zápasu došlo k trochu kurióznej situácii, keď Kristína musel v bráne vystriedať Ján Chovan. Ten odštartoval zápas ako jednotka v bráne Nových Zámkov, no po úvodnej tretine prenechal miesto práve Kristínovi. Po krátkej úprave výstroja sa Kristín znova vrátil do novozámockej svätine. „Stalo sa to, že šnúrka, ktorá upevňuje korčuľu k chrániču, sa mi odtrhla od betónu. Koža na betóne bola už rozmočená a celý betón sa mi odtrhol od korčule,“ vysvetlil problémy s výstrojou 26-ročný rodák z Ilavy.

Zápas proti Piešťanom sledovalo priamo na zimnom štadióne 3 128 divákov. Novozámocký fanúšik opäť ukázal, že vie podržať mužstvo aj vo chvíľach, keď sa na ľade nedarí. „Nielen dnes, ale na všetkých domácich zápasoch sme zažili perfektnú atmosféru. Ľudia sa tu na hokeji bavia, my sa snažíme urobiť im radosť. Dnes bol opäť plný dom, ak som dobre videl, tak bola i mexická vlna. Neviem, kde na Slovensku býva momentálne mexická vlna, podľa mňa iba v Nových Zámkoch. Je tu veľký hokejový ošiaľ, aký teraz nie je nikde inde, ani v extralige, kde sa hrá semifinále. Ďakujem všetkým fanúšikom,“ priznal brankár Nových Zámkov.

Aktuálna tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Nové Zámky 6 4 0 0 2 23:17 12
2. Piešťany 6 2 1 0 3 18:22 8
3. Bardejov 6 2 0 1 3 14:16 7

Zostávajúci program baráže:

  • 3. apríla 2016: HC 46 Bardejov – ŠHK 37 Piešťany
  • 5. apríla 2016: HC Nové Zámky – HK 46 Bardejov
  • 8. apríla 2016: ŠHK 37 Piešťany – HC Nové Zámky

Čítajte aj:
Oslávenec Čaládi si dal najlepší darček, kapitán Dubec nepochybuje o poslednom kroku
Brankár Nových Zámkov Ján Chovan: Postup do Tipsport ligy chceme potvrdiť čo najskôr
Športový apríl v Nových Zámkoch: Veľký program zápasov, na ktorých si môžu Zámčania vykričať hlasivky
Novozámčania bojujú o Tipsport ligu ako sa patrí, na východe opäť zbíjali
Kapitán Novozámčanov Marek Dubec: Jedna prehra nás určite nezastaví
Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup
Nové Zámky začali proti Bardejovu vo veľkom štýle, potom však prišiel šok!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM