Webnoviny - Svet

Brankári Mucha a Kuciak chcú proti Chorvátom výhru

WEBNOVINY.SK

Ján Mucha ml. Foto: SITA/Michal Burza SENEC 9. augusta (WEBNOVINY) – Dvojica brankárov slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá sa hlásila hlavnému trénerovi Vladimírovi Weissovi st. na nedeľňajšom zraze v seneckom hoteli Dolphin pred stredajším prípravným duelom proti Chorvátsku Ján Mucha ml. a Dušan Kuciak by chcela dosiahnuť v tejto generálke pred kvalifikáciou na kontinentálny šampionát kvalitný výsledok. Duel s plánovaným výkopom o 20.30 h, ktorý sa uskutoční na bratislavských Pasienkoch, je jediným prípravným pred blížiacou sa kvalifikáciou o postup na majstrovstvá Európy 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Slováci sa v základnej B-skupine stretnú s Rusmi, Írmi, Macedónčanmi, Arménmi a Andorčanmi.

„Proti Chorvátom očakávam náročný zápas. Majú veľmi kvalitných hráčov od Oliča cez Modriča až po trénera Biliča. Ak chceme opäť dosiahnuť nejaké úspechy, musíme hrať proti ťažkým súperom a vyspelým futbalovým krajinám. Len v takýchto zápasoch sa dá zlepšovať. Chorvátsko hrá podobným štýlom ako naši prví dvaja súperi v kvalifikácii ME 2012 Macedónsko a Rusko. Náš tréner si bude chcieť určite vyskúšať nejaké varianty, ktoré by mohli platiť aj na Macedóncov a Rusov. Ja osobne budem spokojný, keď v stredu uhráme dobrý výsledok,“ povedal Ján Mucha ml., ktorý je brankárom tradičného účastníka najvyššej anglickej súťaže Premier League FC Everton.

Jedným z jeho náhradníkov v stredajšom prípravnom zápase bude gólman rumunského FC Vaslui Dušan Kuciak. Ten ako jeden z piatich hráčov, ktorí sú v nominácii aj na stredajšie stretnutie, zasiahol do prípravného zápasu proti Chorvátsku pred takmer troma rokmi. Slováci 16. októbra v Rijeke prehrali 0:3 a okrem Kuciaka sa v predmetnom súboji predstavili aj Martin Škrtel, Marek Hamšík, Marek Čech a Filip Hološko. „Ja som vtedy odchytal druhý polčas a dostal som dva góly. Bolo by dobré, keby sa nám teraz podarila odplata a dosiahli by sme lepší výsledok,“ zaspomínal si Kuciak a pokračoval: „Najviac by ma potešilo víťazstvo. Čím väčším gólovým rozdielom, tým lepšie.“ Tretím brankárom nominovaným na stredajší prípravný zápas je Dušan Perniš z Dundee United.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM