Regióny Rôzne Zo Slovenska

Bratislavské NAJ: Blší trh, na ktorom nájdete úplne všetko. Aj sánky v lete

Miesto s nenapodobiteľnou atmosférou a tovarom od výmyslu sveta. Taký je Blšák na Interi, ktorý pozná zrejme každý Bratislavčan.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské NAJ: Blší trh, na ktorom nájdete úplne všetko. Aj sánky v lete
13
Galéria
Zdroj: Facebook

Legendárny Blšák na Interi pozná azda každý. Buď ste ho zažili na vlastnej koži alebo z rozprávania druhých. Patrí medzi najväčšie blšie trhy v Bratislave a nájdete tam skutočne všetko. Dokonca aj to, čo by ste nečakali.

Každý piatok a nedeľu

Záujemcovia hľadajúci netradičné doplnky do domácnosti, lacné oblečenie alebo vzácne kúsky do svojich zbierok už roky pravidelne chodia na futbalový štadión na Pasienky, aby si uchmatli tie najlepšie kúsky.

Brány trhu sa otvárajú každý piatok a nedeľu okolo 9:00 hod. Samozrejme, len v prípade, že sa v ten deň nehrá futbalový zápas. V nedeľu býva otvorené aj skôr, okolo 7:00 hod., takže ak nechcete prísť o niečo cenné, budete si musieť trocha privstať. Trh trvá približne do 13:00 hod. a za vstup do areálu zaplatíte 80 centov.

Haraburdy alebo cenné artikle

Trh na Interi je špecifický predovšetkým svojou jedinečnou atmosférou, ktorá vás okamžite vtiahne k predajcom z rôznych kútov Slovenska. Na provizórnych stolíkoch, v krabiciach či len tak na deke na zemi majú rozložený tovar, ktorý by ste inde na jednom mieste hľadali len márne. Nad niektorými vecami asi len pokrútite hlavou alebo sa neubránite smiechu.

Nájdete tam oblečenie za pár eur, starý nábytok či elektroniku, módne doplnky, obrazy, knihy, sošky s náboženskou tematikou, hračky, staré bicykle, keramiku či interiérové doplnky. Len ťažko by ste hľadali niečo, čo by tu nebolo. Ak aj náhodou niečo potrebujete a nenájdete to tam, predajcovia vám to nabudúce určite prinesú.

Dalo by sa povedať, že na Pasienkoch sa dvakrát do týždňa nachádza asi najväčšia koncentrácia nechcených vecí v Bratislave. Pre väčšinu z nás sú to zrejme len haraburdy, ale pre niekoho môžu mať aj tieto vecičky veľkú hodnotu.

Blšák na Interi
13
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM