Správy Regióny

Bratislavské ulice rozkvitli: Mesto inštaluje kvetinovú výzdobu

Ulicami mesta sa nám kráča oveľa príjemnejšie, ak sú čisté, bez podpisu vandalov a plné kvetín.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské ulice rozkvitli: Mesto inštaluje kvetinovú výzdobu
11
Galéria
Zdroj: Bratislava Works

Leto cítiť už aj z bratislavských ulíc. V apríli spustilo mesto prevádzku mestských fontán a desiatich pitných fontánok, v júni rozprašovače na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí, ako aj na Nám. SNP, v Medickej záhrade a na križovatke ulíc Panská-Straková-Ventúrska. V týchto dňoch inštaluje mesto aj kvetinovú výzdobu.

Stovky kvetináčov

Celkovo pribudne 228 kvetináčov na stĺpoch verejného osvetlenia a 6 kvetinových pyramíd na Námestí Ľudovíta Štúra, Námestí SNP, Námestí Franza Liszta, Františkánskom námestí, Župnom námestí, Hodžovom námestí, Štúrovej, Mostovej, Špitálskej, Klobúčníckej, Suchom Mýte, Štefánikovej, na Palisádach a Mudroňovej.

Kvetinová výzdoba bude v uliciach mesta až do polovice októbra.

Kvetináče na Kamennom

máji tohto roku sme vás informovali o smutnom stave nových kvetináčov na Kamennom námestí. Kvetináče boli plné burín, smetí a vysušených kvetov. Niekoľko dní po tom mesto zakročilo. Letničky a trvalky pribudli na Kamennom námestí, Námestí SNP, Štúrovej ulici, Hurbanovom námestí, Hodžovom námestí, chodníku pred Crown Plaza, Pomníku československej štátnosti a aj pred Ministerstvom kultúry.

Bratislava rozkvitla
11
Galéria
Zdroj: Bratislava Works
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM