Nina Táborská Kultúra

Bratislavský Oktoberfest na hradbách štartuje už dnes

V jedinečnom prostredí na mestských hradbách sa od dnes až do soboty koná Prvý bratislavský Oktoberfest. Čaká vás prezentácia malých slovenských pivovarov, tradičných remesiel a tešiť sa môžete aj na swingovú show. Stretnúť môžete napríklad harmonikárov či gajdošov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský Oktoberfest na hradbách štartuje už dnes
Zdroj: TASR

Medzi historickými múrmi Bratislavy sa bude dva dni oslavovať a ochutnávať pivo. Podujatie organizuje Bratislavský okrášľovací spolok v spolupráci s firmou Damian Beer&ale.

Spolok nenechal nič na náhodu a ešte minulý týždeň v rámci Dňa dobrovoľníkov prebiehala “Veľká brigáda na hradbách pred Oktoberfestom”. Odnášala sa napadaná suť, odstraňovali náletové dreviny a burina a spolu s odpadkami sa odpratávala do pripraveného kontajnera.

„Myšlienkou je propagovať malých výrobcov kvalitného piva v spojení s alternatívnou kultúrou a živou históriou,“ vraví Maroš Mačuha, riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku, ktorý podujatie organizuje.

Tešiť sa môžete napríklad na tieto pivká:

  • Kaltenecker – Rožňava
  • Štramák – Senica
  • Permon – Sokolov
  • Lucky Bastard – Brno
  • Paulaner – Mníchov
  • Flying Dog – USA
  • Anchor – San Francisco

Bohatý sprievodný program

Návštevníkov počas akcie zabaví dídžej aj bratislavské kapely, ktoré zahrajú punk aj rock. Tešič sa tiež môžete na uhorské renesančné súboje a tance, chystá sa aj jedinečná swingová šou.

Medzi historickými múrmi Bratislavčania stretnú harmonikárov, gajdošov a uvidia i tradičné remeslá, napríklad ako pracuje kováč, drotár, kožiar, sviečkar či rezbár. Nebudú chýbať ani pochúťky k pivu, ale aj domáce hamburgre, grilovaný encián, či koláče a praclíky.

Ak nepatríte k milovníkom zlatého moku, ale láka vás prostredie a sprievodné akcie nemusíte sa báť. Piť sa bude dať aj burčiak alebo čínsky čaj.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM