Kristína Kožiaková Šport

Breznianski florbalisti v 1.lige: Určite tam nejdeme robiť fackovacieho panáka :)

Breznianksky florbal slávi obrovský úspech. Na slovíčko sme odchytili kapitána FBC Horehronec.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski florbalisti v 1.lige: Určite tam nejdeme robiť fackovacieho panáka :)
Zdroj: FBC HOREHRONEC

Breznianskí florbalisti slávia obrovský úspech. Ich postup do 1.ligy je skvelým výsledkom. Pár otázok o ich úspechu sme položili Krištofovi Štipákovi, ktorý je podpredsedom klubu FBC Horehronec, kapitán tímu aj brankár.

Dostali ste sa do 1 ligy. Čo to pre vás znamená?

V prvom rade je to veľký úspech a momentálne asi maximum, kam sa v Brezne môže florbal dostať.

1. liga, ako celoslovenská súťaž, nám otvára cestu porovnať sa so širšou špičkou Slovenska, takže aby sme uspeli, budeme musieť predvádzať minimálne také výkony, ako v nadstavbe.

Kam všade zavítate na ligové zápasy?

Pozrieme sa do všetkých kútov republiky od Skalice, ktorá tento rok vypadla z extraligy cez Bratislavu, Trnavu, Topolčany, Dolný Kubín, Detvu až po Spišskú Novú Ves. Čiže precestujeme s florbalom celé Slovensko.

Aké boli posledné zápasy play-off?

Oba zápasy v Rabči boli také typické play-off zápasy. V prvom proti Banskej Bystrici sme sa dlhšie hľadali nakoľko sme neboli zvyknutí na povrch, ale postupom času sme dokázali prebrať taktovku zápasu a otočiť ho vo svoj prospech. Druhý zápas proti domácim, s prívlastkom finálový, nakoľko postúpiť už mohol len jeden z nás dvoch, bol zápas o čakaní na chybu súpera. Dlho to vyzeralo na remízu, chvíľu sme mali navrch my, chvíľu domáci. Nezlomil nás ani vlastný gól 10 minút pred koncom a keď sa nám v závere podarilo vyrovnať a následne otočiť skóre, na domácich už bolo patrné, že nebudú mať dostatok síl na zvrat. No a po záverečnom hvizde už sa oslavovalo naplno.

Na čo ste najviac hrdí?

Z môjho pohľadu určite na predvedené výkony. Počas sezóny to nebolo ani zďaleka ideálne, ale do nadstavby sme vstúpili ako jeden tím a musím povedať, že atmosféra v kabíne bola naozaj výborná, snáď nebol okamih, kedy by okrem mňa niekto pochyboval o tom, že sa nám podarí postúpiť.

Aké máte ambície v prvej lige?

V tejto chvíli ťažko povedať, ale určite tam nejdeme robiť fackovacieho panáka a ak sa nám podarí posilniť kolektív do takej miery, akú si predstavujeme, tak cieľom bude minimálne štvrťfinále play-off.

Môže vás zaujímať:

Florbalisti z Brezna krôčik od prvej ligy: Zápas zvrátil tento zákrok brankára! VIDEO

FBC Horehronec víťazom 2.ligy: Postup je skvelý úspech
8
Galéria
Zdroj: FBC HOREHRONEC
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM