Kristína Kožiaková Rôzne

Brezniansky fotograf o cvakaní svadieb: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!

Snáď každý mladomanželský pár chce mať tie najkrajšie fotky zo svojej svadby. Aby však toto zaľúbenci dosiahli, nemusia vôbec cestovať ďaleko. Ostrieľaný fotograf Stanislav Spáč ponúka hneď viaceré vhodné miesta v okolí mesta.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky fotograf o cvakaní svadieb: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Dnes24.sk

Stano nieje typickým svadobným fotografom, ale svadby fotí veľmi rád a pomerne často. Ako sám tvrdí, svadobný fotograf by mal byť hlavne veľmi komunikatívny.

Komunikácia je top

„Intenzívna komunikácia so svadobčanmi je pre mňa veľmi dôležitá. V prvom rade mi ide o to, aby som vycítil akú majú predstavu a čo naozaj chcú,“ prezrádza Stano.

Podľa neho sa nedá určiť niečo typicky svadobné. Stáva sa mu, že z jednej svadby spraví aj 1200 fotiek. „Ako som povedal, je to o voľbe svadobčanov, pokiaľ chcú mať zachytený každý moment, tak tých fotiek nemôže byť menej.“ V dnešnej dobe je podľa Stana však už mnoho párov, ktoré chcú vyslovene len pár krásnych umeleckých záberov.

„Z môjho pohľadu je fotograf ako druhý starejší,“ vysvetľuje Stano. Poukladať približne 100 ľudí tam, kde ich chce mať a tak, aby to bolo dobre, je podľa neho poriadna fuška.

Ako sme sa dozvedeli existujú dokonca aj pravidlá, ktoré by mal ovládať každý svadobný fotograf . „Každý profesionál samozrejme vie, čo a ako treba.“

Fotky, ktoré sa naozaj vymykajú

Stano fotí rád hlavne neobyčajné fotky. Svadobčanov nahovára aj na bizarnejšie kúsky, ale sú dosť podľa neho komerční a boja sa vyvádzať. „Mal som ženícha, ktorý bol fanatik do zbraní. Neviem, či si vie niekto predstaviť nevestu s „devinou“ v ruke ako mieri mladomanželovi do kolena. Boli veľmi spokojní, pretože som objavil to, čo bolo ich vášňou a záľubou.“ Medzi jeho ďalšie obľúbené story patrí to, ako fotil nevestu týždeň po svadbe. “Obliekla svadobné šaty, sadla na motorku a fotil som."

„Raz sa mi stalo, že ženích po polnoci vozil nevestu okolo bazéna v špinavom fúriku od betónu a prevrátil ju do bazéna. Ženích vytiahol mobil z vrecka a skončil v bazéne aj on,“ to sú podľa Stana také naj zážitky, s ktorými sa počas fotenia stretol.

Ako sa nám priznal, stále hľadá svadobný pár, ktorý by sa dal nahovoriť napríklad na let balónom, prípadne na skákanie bungee jumpingu.

Najobľúbenejšie miesta

Pokiaľ sa svadobčanom páči príroda a chcú mať fotografie v exteriéri, tak v okolí ako aj priamo v Brezne, to nieje žiaden problém. Stano prezradil, že medzi jeho najobľúbenejšie miesta na fotenie svadobčanov sú Tále s rybníkom a pekným okolím, prípadne Vydrovská dolina. „Častokrát využívam aj park v meste, vznikajú tam krásne fotky a mladomanželia bývajú spokojní,“ prezradil Stano.

Problém v Brezne nastáva, pokiaľ nevyjde ideálne počasie. „Keď prší, tak máme problém. Nevesty bývajú samozrejme dostatočne poistené. Najkrajší interiér, ktorý je využívaný na fotenie je jednoznačne hrad Slovenská Ľupča,“ netajil Stano a dodal, že je tam krásne nádvorie a samozrejme krásny interiér.

Svadobná fotka bez ženícha?

Tak toto nás naozaj ohúrilo. Ako sa dá spraviť svadobná fotka bez ženícha? „Ženích jednoducho na termín fotenia neprišiel a mal na to jednoduchý dôvod. Nemohol predsa vidieť nevestu pred samotnou svadbou. A tak sa mi stalo, že som fotil nevestu s družičkou,“ dodáva s úsmevom na záver Stano.

Môže vás zaujímať:

Stano (53), fotograf z Brezna už zažil pri robote kadečo: Had na krku, či nevesta na motorke, to je nič… FOTO

Miesta, ktoré sú ideálne na svadobné foto: Toto sa páči mladomanželom
13
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM