Šport Hokej

Bude ešte hrať? Marián Hossa vraj zvažuje koniec hokejovej kariéry

Slovenský hokejista Marián Hossa údajne zvažuje koniec kariéry. Útočník Chicaga má podľa stanice SportsNet rozsiahle alergické reakcie na výstroj, čo by mohlo viesť k ukončeniu aktívnej hráčskej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Bude ešte hrať? Marián Hossa vraj zvažuje koniec hokejovej kariéry
Zdroj: TASR

Informáciu priniesol redaktor Elliote Friedman, podľa ktorého Hossa užíval celú uplynulú sezónu lieky. Tie si vzhľadom na svoj silný efekt vyžadovali každých pár týždňov vykonanie krvných testov, aby sa predišlo prípadným vedľajším účinkom. „Na základe informácií, ktoré dostávam z viacerých zdrojov, je možné, že Hossa odohral svoj posledný zápas. Trpí vážnou alergickou reakciou na výstroj, ktorý nosí. Netreba to brať na ľahkú váhu, je to vtipné len pre niekoho, kto ju nikdy nemal,“ uviedol Friedman.

Hossa a ani jeho agent sa zatiaľ k správe nevyjadrili. Tridsaťosemročný krídelník však v uplynulých dňoch začal s tréningom, v rozhovoroch nijako nenaznačoval zdravotné problémy, naopak, tešil sa na štart novej sezóny.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára je medzi siedmimi útočníkmi, ktorých si Blackhawks chránia pred rozširovacím draftom. S Chicagom má ešte štyri roky platnú zmluvu. V minulom ročníku odohral v základnej časti NHL 73 zápasov, v ktorých nastrieľal 26 gólov a pridal 19 asistencií, v štyroch dueloch play off nebodoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM