Jakub Forgács Hokej

Burcovač bystrického kotla baranov prehovoril: Titul si zaslúžime minimálne pre Mira Hlinku

Už o pár hodín vypukne finále play off hokejovej extraligy. Prvýkrát si v ňom zahrá aj Banská Bystrica, ktorá vyzve majstra z Košíc. Baranov čakajú náročné boje, čo si uvedomuje aj fanklub, ktorý za nimi pevne stojí. Pozrite, prečo si podľa jedného z najskalnejších fanúšikov zaslúžia titul.

Ilustračný obrázok k článku Burcovač bystrického kotla baranov prehovoril: Titul si zaslúžime minimálne pre Mira Hlinku
Zdroj: Dnes24.sk

Oslavy po postupe baranov do finále play off hokejovej extraligy postupne doznievajú a hráči sa vracajú na ľad. Už dnes banskobystrickí hokejisti vykorčuľujú na prvý zápas vo finálovej sérii proti Košiciam. O šanciach nášho tímu sa hovorí ťažko. Ako pre Bystrica 24 povedal jeden z lídrov banskobystrického kotla, prezývaný Bendžo, nerád predbieha, je realista, a preto treba ešte zostať nohami na zemi. „Sme vo finále a už toto je obrovský úspech. Je prepísaná história bystrického hokeja. Titul by bol čerešničkou na torte. Ak chlapci budú hrať tak ako s Nitrou, tak si myslím, že Košice máme vo vrecku… A myslím si, že séria bude 4:2 pre nás,“ tipol si skóre finálových bojov.

Prezradil tiež, že s fanklubom budú určite pripravovať aj choreo, ale sami ešte nevedia, ako bude vyzerať. Každopádne, vraj to bude opäť „ich kvalita“. Na otázku, či plánujú aj nejaký špeciálny výjazd do Košíc, ako kedysi splavovanie na zápasy do Zvolena, Bendžo reagoval s humorom. „Neviem, rozmýšľali sme letecky do Košíc a spraviť výsadok, ale to asi nie. Na túto diaľku nám stačia aj autobusy,“ vysvetlil.

Bendžo má jasno aj v tom, prečo by si barani zaslúžili titul. „Minimálne pre Mira Hlinku určite. A okrem toho preto, že chalani ukázali, že majú srdcia, ktoré bijú pre Banskú Bystricu. Ukázali celému Slovensku, že ich nerozhádže nič. Všetci dobre vieme, o čom vravím,“ povedal mladý fanúšik.

Čo sa týka vstupného na finálové duely, oproti tým semifinálovým zápasom značne stúplo. Ako podotkol Bendžo, chápe, že sa z toho platí všetko možné a že sa chce na tom zarobiť, no je to podľa jeho slov viac než dosť. „Ale keď už tu máme prepisovanie histórie, tak si myslím, že človek tie peniaze obetuje. Len je nefér voči fanúšikom, že do predaja sa nedáva viac lístkov, pretože na štadión teraz príde mnoho takých, čo na hokeji ešte ani neboli, poprípade tam páchnu raz za uhorský rok a tí, čo chodia celú sezónu a odfandia si to tam, tak sa na štadión ani nedostanú,“ pokračoval s tým, že rovnaké to bolo aj v zápasoch s Nitrou.

„Bol by som rád keby ľudia fandili s nami tak, ako to bolo na poslednom zápase s Nitrou doma aj vonku. Bol to úžasný pocit, počuť celý štadión. Nezabúdajte: "My nie sme niektoré tímy! My sme Bystrica! Bok po boku za spoločným cieľom!“," dodal na záver Bendžo.

Foto: ultras.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM