Jakub Forgács Hokej Ostatné športy

Bystrica zažije veľký hokejbalový sviatok. Predvedú sa aj čerství majstri sveta

Športoví nadšenci sa majú na čo tešiť! V Bystrici štartuje Országh Cup, v ktorom okrem hokejbalových a hokejových hviezd premiérovo nastúpi aj tím z Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije veľký hokejbalový sviatok. Predvedú sa aj čerství majstri sveta
5
Galéria
Zdroj: Országh Cup

V Banskej Bystrici sa od piatku do nedele bude konať už 8. ročník tradičného hokejbalového turnaja Országh Cup, ktorý je v Európe tým najväčším. Na turnaji je istá účasť mnohých čerstvých majstrov sveta v hokejbale z Pardubíc, ale i slovenských hokejových hviezd.

O hokejbale ste v posledných dňoch isto počuli samé pozitívne správy, keď naši reprezentanti vybojovali na 12. majstrovstvách sveta v českých Pardubiciach 12. medailu, pričom zavŕšili zlatý hattrick z posledných troch šampionátov. Hokejbal sa tak radí v ére samostatnosti medzi úplne najúspešnejšie kolektívne športy v našej krajine.

Priamo na zimnom štadióne je už všetko na hlavnej ploche pripravené na úvodné vhadzovanie. Rovnako tak v areáli Arény Barani na Uhlisku, kde sa počas soboty pridá dopoludnia aj druhá hracia plocha. Samozrejmosťou sú sprievodné hudobné podujatia, dobrá atmosféra a ako býva na Országh Cupe zvykom, vstup je voľný.

Čo sa týka športovej časti, tohtoročného Országh Cupu sa zúčastní 24 tímov v ôsmych trojčlenných skupinách. Po prvýkrát navyše turnaj získava štatút medzinárodného, premiérovo sa predstaví totiž tím z Českej republiky. Do hľadiska budú určite lákať čerství majstri sveta v hokejbale z Pardubíc – organizátori hovoria o tom, že minimálne polovica našich zlatých chlapcov príde posilniť jednotlivé tímy z celého Slovenska.

Okrem hokejbalových šampiónov sa môžu z hokejových mien diváci tešiť na také esá ako Tomáš Záborský, Ján Brejčák, Denis Godla, Ján Ťavoda, Miroslav Škovira, Matúš Sukel, Radovan Bondra a mnoho ďalších hokejových reprezentantov, Tipsportligistov, Budišligistov a aj hráčov zahraničných hokejových klubov. Doterajších sedem ročníkov napriek veľkej vyrovnanosti má zatiaľ len dvoch víťazov. Hegemóniu tímu SHARKS Zvolen sa podarilo v roku 2015 narušiť Chlapcom z Martina. Oba tímy štartujú aj v tomto roku. Spozná turnaj nového víťaza?

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minuloročného Országh Cupu!

V OBRAZOCH: Országh Cup v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: Országh Cup
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM