Jakub Forgács Rôzne

Bystričania chodia po meste a čudujú sa ostošesť: Ulice zaplavili tajomné nápisy!

Ak sa v týchto dňoch prejdete ulicami Banskej Bystrice, na chodníkoch si určite všimnete niečo, čo upúta vašu pozornosť. Do oči vám totiž udrú nápisy.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania chodia po meste a čudujú sa ostošesť: Ulice zaplavili tajomné nápisy!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ak sa prejdete ulicami Banskej Bystrice a nemáte hlavu v oblakoch, určite neprehliadnite nápisy, ktoré sa objavili na chodníkoch v meste. Cez šablónu namaľované citáty ako „život je na to, aby človek stúpal a nie klesal, kto chce hýbať svetom, musí najskôr pohnúť sám sebou, gram činu má väčšiu cenu, než tona teórií,“ objavíte na zemi od Uhliska až po Rooseveltovu nemocnicu.

Zisťovali sme aj na meste, či o spomínaných nápisoch niečo vedia . „Ide o projekt dvoch vysokoškolákov s cieľom pozitívne naladiť Banskobystričanov a návštevníkov mesta presúvajúcich sa peši cez centrum mesta,“ uviedla pre Bystrica 24 hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová so slovami, že nápisy sú so súhlasom správcu miestnych komunikácií.

„Realizátori tejto myšlienky všetko konzultovali s mestom Banská Bystrica, spoločne vyberali plochy, kde budú motivačné nápisy na chodníkoch namaľované,“ dodala Sekerešová.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery, zachytávajúce výtvory na bystrických chodníkoch.

FOTO: Tajomné nápisy z bystrických ulíc
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM