Jakub Forgács Rôzne

Bystričania, takto bude vyzerať nový spoj RegioJetu: Zistili sme zaujímavé podrobnosti z prvej ruky!

Z nášho mesta bude premávať nová vlaková linka známeho prepravcu RegioJet. A ten sľubuje luxusné cestovanie. Zisťovali sme priamo z prvej ruky, čo všetko vo vozňoch čaká pasažierov!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, takto bude vyzerať nový spoj RegioJetu: Zistili sme zaujímavé podrobnosti z prvej ruky!
Zdroj: Dnes24.sk

Cestujúci sa iba v pondelok dozvedeli horúcu novinku. Od 13. decembra bude aj do nášho mestoa premávať nový vlakový spoj spoločnosti RegioJet. Ten zabezpečí priame spojenie Zvolena a Banskej Bystrice s Prahou. Cestujúci sa tak môžu tešiť na moderné vozne so servisom.

Ako v lietadle

„RegioJet aktuálne disponuje flotilou cca 200 vozov pre diaľkové vlaky. Jedná sa o moderné klimatizované vozne, schválené pre rýchlosť až 200 km/hodinu. Aktuálne do prevádzky zaraďujeme aj úplne nové vozne Astra. Ide o vozne s najmodernejším interiérom v strednej Európe, s velkopriestorovým usporiadaním, vybavené obrazovkami s individuálnym systémom palubnej zábavy v každej zo sedačiek,“ uviedol tlačový hovorca RegioJet Aleš Ondrůj so slovami, že tieto vozne, ktorých prepravná kapacita je 80 cestujúcich, budú každodenne jazdiť aj v súpravách do Banskej Bystrice a Zvolena.

RegioJet podľa hovorcu štandardne ponúka vo svojich vlakoch tri cenové triedy. Ako uviedol Ondrůj, trieda Standard je s najvýhodnejšími cenami, so sedením buď v kupé oddieloch po šesť cestujúcich na látkových alebo kožených polohovateľných sedačkách alebo vo veľkopriestorovom oddiele pripomínajúcom lietadlo (nové vozy Astra) s individuálnymi obrazovkami v sedačkách, trieda Relax predstavuje najlepšiu kombináciu komfortu a cien, sedenie vo veľkopriestorovom oddiele na veľkých kožených sedačkách s pracovným stolíkom – interiér odpovedajúci lietadlu. „Business trieda ponúka exkluzívne kupé s koženými kreslami pre štyroch cestujúcich a rozšíreným servisom,“ doplnil.

Káva aj denná tlač zdarma

„Vo všetkých triedach je štandardne zdarma poskytovaná káva v neobmedzenom množstve, mätový čaj a jablčný mušt pri výjazde z východzej stanice, balená voda pre každého cestujúceho, česká a slovenská denná tlač a ďalšie časopisy, pripojenie k internetu, rezervácia miesta – cestujúci má garantované miesto k sedeniu, zábavný portál, ku ktorému je možné sa pripojiť prostredníctvom počítača či notebooku a sledovať filmy, čítať elektronické knihy, dennú tlač, hrať hry a podobne,“ vymenoval Ondrůj.

V každej súprave vlaku je podľa jeho slov radený aj vozeň s herňou pre deti, vybavenou hračkami a detským kinom. „V každom vozni je k dispozícii člen palubného personálu – stevard / stevardka, ktorý má na starosti servis pre cca 50 – 60 cestujúcich. Personál je vybavený tabletmi, kde vidí rozsadenie cestujúcich podľa lístkov v jednotlivých vozoch a nemusí tak strácať čas kontrolou, ale ihneď sa venuje palubnému servisu,“ povedal s tým, že cestujúci má tiež možnosť, zakúpiť si občerstvenie za výhodné ceny.

Prečo práve Bystrica a Zvolen?

A prečo zvolili práve spomínanú trasu do Banskej Bystrice a Zvolena? „Chceme byť hlavným dopravcom na diaľkových trasách medzi Českou republikou a stredným a východným Slovenskom. Naše vlakové spoje do Košíc dnes prepravujú najviac cestujúcich, dopyt rastie i z ďalších regiónov Slovenska. Preto rozširujeme naše spojenie do Banskej Bystrice a Zvolena, preto plánujeme napojiť na sieť našich spojov tiež Horehronie a Rimavskú Sobotu," uviedol Radim Jančura, majiteť RegioJet.

Priame vlakové spojenie bude odchádzať zo Zvolena o 4:08, z Banskej Bystrice 4:57. Do Prahy vlak príde o 11:58. Z Prahy vlak bude odchádzať o 14:46 a do Zvolena dorazí o 21:52.

„Vlakový spoj bude v spomínaných časoch jazdiť s ohľadom na to, že sa jedná o spoj do Ostravy, Olomouce, Pardubic a Prahy a chceme, aby práve dojazd do Českej republiky, rovnako ako návrat späť, bol v takých hodinách, že v prípade Ostravy, Olomouca a Pardubíc umožní jednodennú cestu a v prípade Prahy je to spojenie ideálne na výlety aj služobné cesty s príjazdom pred poludním do Prahy a odjazdom popoludní späť z Prahy,“ vysvetlil Ondrůj.

Ako ďalej hovorca spomenul, cenovú politiku aktuálne riešia a ceny budú prezentovať až v novembri. Aktuálne však ponúkajú na trasách Česká republika – Slovensko ceny od 9 eur. „Pre spoje do a z Banskej Bystrice a Zvolena, rovnako ako ceny na náväzný autobusový spoj od a k vlaku Banská Bystrica – Brezno – Tisovec – Rimavská Sobota, budeme iba zverejňovať,“ do­dal.

Foto: RegioJet

Vlak RegioJet v OBRAZOCH
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM