Jakub Forgács Rôzne

Bystrickí gymnazisti sa blysli v exotickej Indonézii: Toto si zaslúži klobúk dole!

Tak tomu sa povie úspech! Študenti banskobystrického gymnázia predviedli, ako im to páli. V Indonézii siahli hneď na niekoľko medailí.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí gymnazisti sa blysli v exotickej Indonézii: Toto si zaslúži klobúk dole!
Zdroj: Dnes24.sk

Od 26. júla do 4. augusta 2015 sa v indonézskom meste Mageland, ktoré sa nachádza na Jáve, konal 9. ročník Medzinárodnej as­tronomickej  astrofyzikál­nej  olympiády  (The International Olympiad on Astronomy and Astrophysics – IOAA). V Magelende sa stretlo rekordných 318 účastníkov zo 41 krajín sveta. Slovensko zastupovala pätica najlepších študentov, ktorí sa prebojovali do medzinárodného kola zo slovenského finále Astronomickej olympiády.

„Pre našu školu je veľkým úspechom, že medzi piatimi účastníkmi medzinárodného kola, boli dvaja práve z našej školy – Jozef Lipták z III.F a Martin Okánik z III.L triedy“ povedala riaditeľka Gymnázia J. G. Tajovského Mária Sochorová.

Slovenskí študenti získali na olympiáde dve strieborné medaily a jedno čestné uznanie. Najlepšie sa umiestnil Jozef Lipták z Gymnázia J. G. Tajovského v Banskej Bystrici , ktorý získal bronzovú medailu a celkovo skončil na 13. mieste. Od zlatej medaily ho delili iba dve priečky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM