Jakub Forgács Šport

Bystrickí hráči predviedli naozajstnú kanonádu: Za štyri zápasy nastrieľali 51 gólov!

Tak tomu sa teda povie paráda! Hráči banskobystrického klubu sa môžu pochváliť výkonmi, aké sa len tak nevidia. Súperov zasypali poriadnou spŕškou gólov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hráči predviedli naozajstnú kanonádu: Za štyri zápasy nastrieľali 51 gólov!
Zdroj: Dnes24.sk

Obdivuhodný výkon majú na svedomí mladí florbalisti spod Urpína. Florbalový klub Fair play sports Banská Bystrica má za sebou veľmi úspešný víkend. V sobotu potešili dorastenci a v nedeľu aj prípravka. Obidve kategórie v tejto sezóne ešte neprehrali a čo viac, v posledných stretnutiach zasypali súperov poriadnou spŕškou gólov.

Dorastenci:

  • FPS Banská Bystrica vs. FBC Horehronec Brezno – 9 : 0 (3:0;4:0;2:0)
  • FPS Banská Bystrica vs. FBC Slovan Rimavská Sobota – 9 : 2 (4:0;1:2;4:0)

Prípravka

  • FPS Banská Bystrica vs Fbk Quick sport BB 13 : 2
  • FPS Banská Bystrica vs. Meteníci Likavka 20 : 0

„Vytvorili sme lepšie podmienky pre trénovanie. Vo florbale platí heslo: "čím väčšia hala tým lepšie“. Tento rok sa nám podarilo dostať jeden z dvoch tréningov do väčšej telocvične (SOŠ Elektrotechnická) aj napriek finančnej náročnosti a obsadenosti, ale oplatilo sa, výsledky sa dostavili," okomentoval úspechy predseda florbalového klubu Fair play sports Tomáš Trudič so slovami, že mládež zvyšuje svoju výkonnosť a darí sa už každej ich kategórii, s výnimkou mladších žiakov, kde majú veľa začiatočníkov.

Ako ďalej spomenul, na takéto úspechy si nepamätá. „Florbal má stúpajúcu tendenciu a u detí je vysoký záujem o tento šport. K tomuto športu vieme podnieť oveľa viac detí ak by to bolo finančne menej náročné. Prenájom telocviční tvorí najväčšiu položku v našom rozpočte,“ pokračoval. Ako spomenul, stále sa finančne trápia a radi by trénovali vo väčšej hale viac ako jeden krát týždenne. Tam totiž môžu využiť aj florbalové mantinely, ktoré získali projektom cez participatívny rozpočet mesta Banská Bystrica, čo im veľmi pomáha pri trénovaní.

„Našim cieľom je prezentovať naše výkony pred banskobystrickým publikom v športovej hale na Štiavničkách, ktorá ako jediná hala v Banskej Bystrici spĺňa rozmery pre florbal,“ povedal Trudič a dodal, že zápasy starších kategórií hrajú mimo Banskej Bystrice, v športovej hale Badín.

Foto: Fair play sports

FOTO: Bystrickí florbalisti žnú obdivuhodné úspechy
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM