Správy

Bystrický rodák Mistrík ohlásil kandidatúru na prezidenta. O post sa chce uchádzať ako nezávislý

Vedec - biochemik Mistrík predstavil členov petičného výboru, ktorí začali zbierať 15 000 podpisov potrebných na prezidentskú kandidatúru.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický rodák Mistrík ohlásil kandidatúru na prezidenta. O post sa chce uchádzať ako nezávislý
7
Galéria
Zdroj: TASR

Kandidatúru na prezidenta SR ohlásil v pondelok vo svojom rodisku – v Banskej Bystrici Robert Mistrík. O tento post sa chce uchádzať ako nezávislý kandidát.

Podľa vlastných slov chce byť prezidentom, ktorý počúva ľudí a stojí na strane slušnosti. „Kandidujem za prezidenta, aby som pomohol splniť najdôležitejšie ciele, a to vyššiu životnú úroveň ľudí a vyššie platy, slušnú a spravodlivú krajinu, ochranu našej krásnej prírody a rozvíjanie našich tradícií,“ uviedol na tlačovej konferencii.

Na kampaň chce použiť vlastných a riadne zdanených 450 000 eur a sumou 50 000 eur mu prispeje Richard Marko zo spoločnosti ESET.

Mistrík zároveň predstavil šesť členov petičného výboru, ktorí začali zbierať 15 000 podpisov potrebných na prezidentskú kandidatúru.

Mistrík je vedec – biochemik. V roku 1998 založil technologickú firmu, ktorá pôsobí v oblasti hmotnostnej spektrometrie. V roku 2009 patril k zakladateľom strany Sloboda a Solidarita, členstvo však ukončil v roku 2012. V januári 2018 mu prezident SR Andrej Kiska udelil Pribinov kríž I. triedy za zásluhy o rozvoj slovenskej vedy.

V OBRAZOCH: Kandidatúru na prezidenta SR ohlásil Robert Mistrík
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM