Hokej

Bývalý reprezentant Ján Podkonický o slovenskom hokeji: Tréneri a hráči sú za handry!

O slovenskom hokeji sa toho popísalo mnoho. Niektorým fanúšikom sa aktuálna situácia na Slovensku nepozdáva, teraz sa k nim pridal aj bývalý československý reprezentant.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý reprezentant Ján Podkonický o slovenskom hokeji: Tréneri a hráči sú za handry!
Zdroj: pixabay.com

Počas semifinálovej série II. hokejovej ligy na seba narazili tými Rimavskej Soboty a Martina. Svoju úlohu zvládol lepšie tím MHK Martin. Pre Rimavskú Sobotu sa sezóna skončila a záverečnú tlačovú besedu po poslednom zápase zobral do svojich rúk tréner porazeného mužstva Ján Podkonický. Ten sa rozhovoril o aktuálnej situácii v slovenskom hokeji.

„Ja som sa pochytil aj s majstrom sveta Jánom Lašákom. Povedal mi, že pred 40 rokmi sa nehral hokej. Hovorím mu, Janko, ty si v tedy ešte nebol na svete, ale pred 40 rokmi sa hral hokej a nie to, čo teraz vy hráte,“ spustil tréner HKM Rimavská Sobota Ján Podkonický a pokračuje: „Vidíte čo robia majstri sveta s hokejom. Tu si robí každý kto chce, čo chce!“

Stav mládeže

Ján Podkonický sa vyjadril aj na margo skupovania zahraničných hráčov a alarmujúci stav slovenskej mládeže. „V minulosti sme mali deti, ktoré prišli z ulice a hrali. Nemuseli si to platiť a nebol žiadny tlak od rodičov. Teraz príde nejaký murár alebo staviteľ, ktorý má peniaze. Mňa ako trénera napadne, že som nepostavil jeho syna, môjho kolegu napadne, my ho vyhodíme a šéf mládeže ho vráti naspäť, lebo s ním má kšefty. Takto dopadol slovenský hokej. Toto keby sa deje v NHL, tak NHL skončí,“ nedáva si servítku pred ústa Ján Podkonický.

Hráči a tréneri sú nedocenení

„Uznávam, že Martin bol lepší. Vždy môže byť len jeden majster, aj v NHL. Tu to nevedia pochopiť. Podnikateľ ti povie, že ty nie si prvý, tak sem nakúpme Kanaďanov. A naši chlapci čo budú hrať? Ako nás Kanaďania pozdvihli? Naši chlapci ako dopadnú? Skončia na ulici? Skončia s hokejom, keď vidia, čo sa tu robí. Takto dopadne celý náš šport. Veď ja som sa chodil pozerať na hráčov ako bol Golonka, Nedomanský… Aké vzory majú naše deti teraz? Zmätky z Kanady? Odpad z Kanady? Ja som sa hral na Golonku. Teraz sa deti na čo hrajú? Akurát na počítači,“ povedal svoj názor tréner Rimavskej Soboty a bývalý hokejový reprezentant Ján Podkonický.

„Tridsať rokov som bol ticho. Každý sa za našich čias bál niečo povedať, lebo každý chcel byť reprezentačný tréner. Tréneri a hráči sú na Slovensku handry. Robia si s nami čo chcú. Ako ja, ako tréner, môžem za dva týždne vybudovať nejaké mužstvo? A po dvoch týždňoch vás vyhodia, lebo mužstvo nemá výkony…“ povedal na záver Ján Podkonický.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM