Rôzne

Čaká nás tropický týždeň: Teploty môžu dosiahnuť až 37 stupňov Celzia

Slovensko sa prebudilo do nového pracovného týždňa. Ten prinesie rapídne zvýšenie teplôt na celom území. Meteorológovia už vydali výstrahy.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás tropický týždeň: Teploty môžu dosiahnuť až 37 stupňov Celzia
Zdroj: TASR

Slovensko najbližšie dni potrápia horúčavy. Najteplejšie bude dnes na západe a v južnejších častiach krajiny. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre niektoré oblasti výstrahy prvého a druhého stupňa.

Najhorúcejšie má byť popoludní v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, kde SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa. Ojedinele môže teplota vystúpiť na 35 stupňov Celzia. Podobné horúčavy by mali byť v tejto oblasti aj v najbližších dňoch.

Výstrahu prvého stupňa vydal SHMÚ pre okresy Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja. Teplota tam môže popoludní vystúpiť na 33 či 34 stupňov Celzia.

Vysoké teploty však ustupovať nebudú. Už v utorok sú vydané výstrahy druhého stupňa na veľkej časti západného, stredného a východného Slovenska. Ortuť v teplomeroch môže atakovať až 36 stupňov. Streda by mala byť ešte teplejšia na väčšom území krajiny. Meteorológovia vo výstrahách hovoria až o hranici 37 stupňov Celzia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM