Webnoviny - Svet

Ceny pohonných látok v EÚ pokračujú v poklese

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto: SITA/Tomáš Benedikovič BRATISLAVA 9. septembra (WEBNOVINY) – Priemerné ceny pohonných látok v Európskej únii (EÚ) pokračujú v poklese. A to aj napriek tomu, že sa vo väčšine štátov ceny mierne zvyšovali. Príčinou je Veľká Británia, kde sa od predchádzajúceho týždňa prudko znížili ceny benzínov a nafty. Ako ďalej informoval internetový portál natankuj.sk, benzíny zlacneli v šiestich krajinách a v štrnástich zdraželi. Ceny nafty išli dole v siedmich štátoch a naopak hore v pätnástich.

Slovensko sa už niekoľko mesiacov drží na 14. mieste v rebríčku najnižších cien benzínov. V rebríčku najnižších cien nafty sme tretí týždeň po sebe na 13. priečke. Drahšie benzíny z krajín Višegrádskej štvorky a Rakúska majú v porovnaní so Slovenskom len Česi, naftu majú drahšiu okrem Čechov aj Maďari. V rebríčku cien benzínov bez daní sme po minulom týždni na 18. pozícii. Ceny nafty bez daní nás posunuli o jedno miesto nadol, na 20. priečku

Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru únie lacnejšie o osem centov za liter. Priemerná cena nafty v únii je vyššia oproti nám približne o päť centov za liter. Pohonné látky bez daní sú na Slovensku aktuálne drahšie ako v únii, benzíny približne o dva centy za liter, nafta približne o tri centy za liter.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM